Zategovali bodo pas na vseh področjih

Novogoriška župan Matej Arčon je izbral svoja prva pomočnika. Za podžupana je imenoval Ano Zavrtanik Ugrin in Marka Tribušona. Razen centralne čistilne naprave in telovadnice v Dornberku prihodnje leto ni pričakovati drugih naložb, pravi Arčon in napoveduje zategovanje pasu.

Župan Matej Arčon (desno) napoveduje   leto varčevanja, pri vodenju občine mu bosta kot podžupana pomagala Ana Zavrtanik Ugrin in Marko Tribušon.  Foto: Leo Caharija
Župan Matej Arčon (desno) napoveduje leto varčevanja, pri vodenju občine mu bosta kot podžupana pomagala Ana Zavrtanik Ugrin in Marko Tribušon.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > “Prihodnje leto ne bo enostavno, predvsem s finančnega vidika. Velik del denarja za investicije bomo porabili za čistilno napravo, novih, razen telovadnice Dornberk, ne bo,” napoveduje župan mestne občine Matej Arčon. Proračuna za prihodnje leto občina še nima in ga je težko sestaviti, saj še ni jasno, koliko denarja bo država pustila občinam. “Zniževalo se bo na vseh področjih, na nekaterih tudi do 20 odstotkov. Tudi za novoletno in poletno dogajanje bomo namenili 100.000 evrov manj na leto kot doslej,” napoveduje Arčon. “V prvi vrsti bosta podpora gospodarstvu in sociala, kjer so problemi zelo veliki,” dodaja direktorica občinske uprave Vesna Mikuž.

Po novem bosta županu pri vodenju občine pomagala podžupana. Arčon si je izbral Ano Zavrtanik Ugrin s svoje liste in Marka Tribušona z Liste obrti in podjetništva. Oba bosta funkcijo opravljala nepoklicno. “Nimam izkušenj na političnem parketu, sem pa pripravljena delati in se truditi po najboljših močeh,” zagotavlja 35-letna Ana Zavrtanik, ki bo skrbela za področje družbenih dejavnosti, tudi za projekte. Podjetnik Tribušon, drugi mandat mestni svetnik in predsednik KS Ozeljan, pa bo skrbel za področje gospodarstva in naložbe v infrastrukturo. Stavi na tesno sodelovanje, ki bo zaradi krize še večji izziv. Arčon pa napoveduje, da bo tretjega podžupana, zadolženega za področje krajevnih skupnosti, imenoval predvidoma v mesecu dni.

MITJA MARUSSIG


Najbolj brano