Zaradi vandalov zamuda pri odprtju Pipistrelove hale

Zaradi škode, ki so jo med velikonočnimi prazniki povzročili vandali, bo družba Pipistrel najverjetneje lahko zagnala proizvodnjo v novi hali, ki jo gradi na goriškem letališču, šele konec leta.

Vandali so med velikonočnimi prazniki vstopili v notranjost 
bodoče hale in razbili približno 40 stekel. Škode je bilo za več 
deset tisoč evrov. Foto: Pierluigi Bumbaca
Vandali so med velikonočnimi prazniki vstopili v notranjost bodoče hale in razbili približno 40 stekel. Škode je bilo za več deset tisoč evrov. Foto: Pierluigi Bumbaca

GORICA > Po prvih napovedih bi morala biti nova Pipistrelova proizvodna hala nared že v tem mesecu. Zaradi dveh vandalskih napadov - enega v decembru in drugega, hujšega, med velikonočnimi prazniki, pa so se dela zavlekla. Novi rok za dokončanje je po pisanju časnika Il Piccolo september, vendar je bolj verjetno, da bo odprtje hale prišlo na vrsto šele proti koncu leta.

Po začasni prekinitvi del je gradbišče te dni znova zaživelo. Informacijo je za Il Piccolo potrdil projektni vodja Adriano Ceccherini, ki je dejal še, da raziskava vandalistične akcije še ni obrodila sadov. Odprtje 6000 kvadratnih metrov velikega in pet milijonov evrov vrednega objekta, kjer bodo izdelovali Pipistrelova letala Penthera, je težko pričakovana, saj bo prinesla številna nova delovna mesta.

Spletno uredništvo


Najbolj brano