Zaradi plazu zaprta cesta na Brje na Vipavskem

Na območju, kjer se v teh dneh izvajajo dela na cesti proti Brjam, se je ponoči vsul zemeljski plaz in odnesel del cestišča. Cesta Kasovlje-Brje je zato do nadaljnjega zaprta, obvoz pa urejen in označen preko vasi Preserje.

Na cesti Kasovlje-Brje pred odcepom za zaselek Kodrovi se 
je zaradi močnih padavin ponoči vsul plaz. Foto: Občinski Štab Cz Ajdovščina
Na cesti Kasovlje-Brje pred odcepom za zaselek Kodrovi se je zaradi močnih padavin ponoči vsul plaz. Foto: Občinski Štab Cz Ajdovščina

AJDOVŠČINA > Pred odcepom za zaselek Kodrovi na cesti Kasovlje-Brje se je zaradi močnih padavin ponoči vsul zemeljski plaz. Prav na tem območju podjetje Stopar izvaja rekonstrukcijo ceste. V načrtu imajo gradnjo skalometa na brežini ceste, zaradi priprave terena pa so že odkopali del terena, kjer se je ponoči vsul plaz.

Plaz je dolg približno 30 metrov in širok okrog tri metre, zemljina je zdrsnila za pet do šest metrov, je povedal Miha Ergaver iz občinskega štaba Civilne zaščite Občine Ajdovščina.

Po prvih ocenah je splazelo med 250 in 300 kubičnih metrov zemljine ali za približno 30 tovornjakov, so sporočili iz Občine Ajdovščina. Cesta bo popolnoma zaprta predvidoma največ štirinajst dni, da bodo gradbinci lahko opravili sanacijo.

STA


Najbolj brano