Zaključili projekt Varno na poti v šolo in domov

Danes sta se v stavbi Mestne občine Nova Gorica zaključila likovni natečaj in preventivna akcija policije pod sloganom “Varno na poti v šolo in domov”.

 Tričlanska komisija, v kateri so bile mentorice likovne umetnosti iz osnovnih šol Branik, Šempas in Frana Erjavca iz Nove 
Gorice, je  v prostorih policijske uprave izbrala najboljša 
likovna dela mladih umetnikov. Foto: Pu Nova Gorica
Tričlanska komisija, v kateri so bile mentorice likovne umetnosti iz osnovnih šol Branik, Šempas in Frana Erjavca iz Nove Gorice, je v prostorih policijske uprave izbrala najboljša likovna dela mladih umetnikov. Foto: Pu Nova Gorica

NOVA GORICA > Danes je bila v stavbi mestne hiše v Novi Gorici tradicionalna zaključna prireditev likovnega natečaja in preventivne akcije “Varno na poti v šolo in domov”, ki jo je tudi letos izvedla Policijska uprava Nova Gorica za učence 3. razredov osnovnih šol na Severnem Primorskem.

Novogoriška policijska uprava je letos že 13. leto zapored izvedla likovni natečaj, katerega cilj je osveščanje otrok glede varne udeležbe v cestnem prometu. Zaključno prireditev v Novi Gorici z otvoritvijo razstave nagrajenih likovnih del mladih avtorjev v mestni hiši je pripravila Policijska uprava Nova Gorica v soorganizaciji s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Nova Gorica in Mestno občino Nova Gorica.

Ob tej priložnosti sta najmlajše pozdravila in jim podelila praktične nagrade podžupanja Mestne občine Nova Gorica Ana Zavrtanik Ugrin in komandir Policijske postaje Nova Gorica Sejad Jušić. Med drugim sta opozorila, da nevarnosti v cestnem prometu prežijo vsepovsod in da k večji prometni varnosti in zmanjšanju števila prometnih nesreč lahko prispevajo prav vsi udeleženci cestnega prometa tudi z večjo previdnostjo in strpnostjo na naših cestah. Oba govornika sta se na koncu zahvalila vsem, ki s svojim delom prispevajo k varnejši udeležbi otrok v cestnem prometu, prav tako sta ob tej priložnosti izrekla tudi čestitke nagrajenim mladim avtorjem izbranih likovnih del.

V okviru letošnjega likovnega natečaja je na PU Nova Gorica prispelo 150 likovnih del učencev 3. razredov osnovnih šol na Severnem Primorskem. Tričlanska komisija, v kateri so bile mentorice likovne umetnosti iz osnovnih šol Branik, Šempas in Frana Erjavca iz Nove Gorice, je nato v prostorih policijske uprave 18. novembra 2015 opravila izbor najboljših likovnih del mladih umetnikov. Izbrana likovna dela 20 mladih avtorjev bodo od 4. decembra do vključno 11. decembra 2015 razstavljena v avli stavbe Mestne občine Nova Gorica. Tako kot prejšnja leta je aktivnosti v zvezi s koordinacijo izvedbe letošnjega likovnega natečaja koordiniral Janko Mencinger iz novogoriške policijske uprave. Za bogat kulturni program na prireditvi so poskrbeli člani Policijskega orkestra in učenci nižjih razredov OŠ Frana Erjavca iz Nove Gorice. Program je povezoval predstavnik za odnose z javnostmi novogoriške policijske uprave Dean Božnik.

Na območju Policijske uprave Nova Gorica se je od 1. januarja do 28. novembra 2015 zgodilo skupno 738 prometnih nesreč. V tem časovnem obdobju je zaradi posledic prometnih nesreč umrlo 14 oseb, 53 oseb je v prometnih nesrečah utrpelo hude in 301 lažje telesne poškodbe. Glede na skupno število prometnih nesreč so bili v navedenem času letošnjega leta otroci in mladoletniki udeleženi v 40 prometnih nesrečah, kot povzročitelji pa v 18 prometnih nesrečah. Zaradi posledic je letos en mladoletnik za posledicami prometne nesreče umrl, huje telesno poškodovanih je bilo pet otrok, lažje telesno poškodovanih pa 30 otrok in mladoletnikov.

Spletno uredništvo


Najbolj brano