Zadišalo je po kruhu iz krušne peči
Goriška
14. 06. 2015, 17.06
, posodobljeno: 01. 11. 2017, 08.03
Hlebčki iz domače bele, ržene, koruzne ali ajdove moke, pogače z orehi, oljkami, zraven pa namazi iz domače zaseke, skute z zelišči in celo domača smetana s sladkorjem, je le nekaj dobrot, ki so jih gospodinje iz Društva podeželskih žena Predmeja postavile na mizo na sobotnem druženju ob zaključku projekta Od zrna do kruha, peka kruha v krušni peči.
PREDMEJA
> Zanimiv prikaz so pripravile v sodelovanju z Društvom Doli iz Lokavca v sklopu prireditev ob Tednu vseživljenjskega učenja. Krušno peč je zakurila Marjetka Stopar, gospodinja v Mejički, hlebce, pogače in štručke pa so zamesili mladi in starejši. Ob tej priložnosti so jim s koristnimi nasveti in napotki pomagali Mlinotestovi strokovnjaki dr. Boris Kovač, Ana Velikonja in pek Sebastjan Košnik. Članice društva, ki ga vodi Alojzija Bratina, so v projektu zbrale tudi nekaj misli o kruhu med starejšimi in najmlajšimi, pregovore o kruhu, zraven pa so dodale še recept in pesem Alojzije Bratina Kako diši ta kruhek.
AT