Zabava na novi plaži je že, kmalu še kopanje

Tudi letos je Klub kanalske mladine (KKM) tik ob Soči na robu Kanala uredil začasno plažo. Ponudba je nekoliko bogatejša kot lani, postavili so tudi brv za prečkanje reke.

Mladina je v Kanalu spet uredila plažo, letos so jo povezali tudi s kampom Korada na drugi strani Soče   Foto: Leo Caharija
Mladina je v Kanalu spet uredila plažo, letos so jo povezali tudi s kampom Korada na drugi strani Soče  Foto: Leo Caharija

KANAL > Na plaži ob Soči na robu Kanala, dostopna po poti, ki se k reku spušča izza gasilskega doma, tamkajšnji mladinski klub že nekaj poletij zapored uredi plažo. Letos so jo znova odprli, in sicer minuli konec tedna.

Ponudbo so tokrat obogatili, saj so tja postavili večji začasni gostinski objekt z večjo teraso kot lani. Meri 80 in ne le 30 kvadratnih metrov. Bife obratuje vsak dan, večinoma med 14. in 20 uro, ob nedeljah med 10. in 20. uro, ob petkih in sobotah pa je odprt do 22. ure.

Letos so plažo, ki leži na levem bregu reke, povezali z nasprotnim bregom. Nad Sočo se tam zdaj pne kovinska brv, ki med drugim omogoča, da do plaže po suhem in hitro prispejo gostje avtokampa Korada. Kmalu pa bodo organizatorji znova poskrbeli tudi za splav, ki ga bo jeklenica povezovala z obema bregovoma.

Plaža bo tudi letos prizorišče Zabavnega vikenda, ki ga napovedujejo za prvo nedeljo v avgustu, drugi vikend v tem mesecu pa klub prireja Summer party, zabavo ob elektronski glasbi, tokrat z dvema priznanima italijanskima DJ-jema. Lani je pritegnila več kot 2000 obiskovalcev. In za še en vikend kasneje napovedujejo dogodek S plažo v noč.

Soča je že tako ali tako hladna reka in voda ima na severnem robu Kanala ta čas zgolj 14 stopinj Celzija. Kopalcev torej še ne privablja, razen najbolj pogumnih. V KKM pa računajo, da se bo ozračje v prihodnjih dneh in tednih ogrelo in bo torej na produ ob reki živahno tako, kot se spodobi.

AMBROŽ SARDOČ


Najbolj brano