Za uporabnike ne bo sprememb

Službo pomoči na domu v občini Ajdovščina po novem opravlja Dom starejših občanov in ne več center za socialno delo. Za uporabnike se storitve ne bodo spremenile.

Po novem za pomoč na domu skrbijo v domu starejših občanov.  Foto: Alenka Tratnik
Po novem za pomoč na domu skrbijo v domu starejših občanov.  Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA >Od 1. januarja ima občina Ajdovščina novega izvajalca storitve pomoči na domu. Ajdovski center za socialno delo te službe ne bo več opravljal, zato je občina že v lanskem letu izvedla vse postopke za zamenjavo izvajalca. Na območju, na katerem je javno službo do sedaj izvajal CSD, je storitve prevzel Dom starejših občanov Ajdovščina. Delo opravljajo oskrbovalke, ki so se s centra za socialno delo preselile k novemu delodajalcu. Dom starejših občanov opravlja pomoč družini na domu kot javno službo v krajevnih skupnostih Batuje, Brje, Črniče, Dobravlje, Gojače-Malovše, Kamnje-Potoče, Lokavec, Otlica, Predmeja, Selo, Skrilje, Stomaž, Vipavski Križ, Vrtovin in v zahodnem delu mesta Ajdovščina, zahodno od reke Hubelj. “To je za nas nov izziv, pomeni zaokrožitev naših storitev in večjo pretočnost informacij o potrebah na terenu,” je ob podpisu pogodbe dejala direktorica DSO Tanja Stibilj Slemič.

Za ostali del občine skrbijo oskrbovalke zavoda Pristan. Bodoči uporabniki z območja, za katerega po novem skrbi DSO, se morajo za izvajanje javne službe pomoči na domu dogovoriti neposredno z novim izvajalcem. “Morebitno oprostitev plačila storitve pa je potrebno še naprej urejati pri Centru za socialno delo, ki vam o morebitni oprostitvi plačila pomoči na domu izda odločbo,” pojasnjujejo na občini Ajdovščina. NR


Najbolj brano