Za umiritev razmer zamenjava na čelu Certe Holdinga

Nadzorni svet družbe Certa Holdinga je danes imenoval novega direktorja družbe. Prihodnjih pet let bo družbo vodil Borut Pirih, na tem mestu bo nasledil Zorana Goloba. "Do zamenjave in razrešitve je prišlo na izrecno osebno željo dosedanjega direktorja z namenom umiritve razmer v celotni skupini in lokalnem okolju," so po seji sporočili nadzorniki.

Dogajanje ob nedavni skupščini Certe Holdinga je bilo burno. 
Malim delničarjem, ki niso imeli ustreznih pooblastil, so 
varnostniki preprečili vstop.  Foto: Saša Dragoš
Dogajanje ob nedavni skupščini Certe Holdinga je bilo burno. Malim delničarjem, ki niso imeli ustreznih pooblastil, so varnostniki preprečili vstop.  Foto: Saša Dragoš

CERKNO > V Certi Holdingu je bilo v začetku meseca precej burno, delničarji so na skupščini, na kateri je bila prisotna slaba tretjina vseh delničarjev z glasovalno pravico, med drugim potrjevali nove nadzornike. Ravno preko nadzornega sveta so želeli biti bolj uslišani mali delničarji, združeni v civilno pobudo Za uspešnejši razvoj Cerkljanske, ki se bojijo sovražnega prevzema družbe.

V nadzornem svetu pa po predlogu takratnega vodstva družbe sedijo Marjan Simonič, Silvij Štremflj in Ernest Podobnik, medtem ko so mali delničarji želeli, da nadzorniki postanejo Sebastjan Kerčmar, Marta Deisinger in Mojca Mavrič. Tako bi nadzorni svet po mnenju malih delničarjev lahko med drugim zagotovil, da Certa Holding še naprej ostane v lasti malih delničarjev.

Dogajanje ob skupščini Certe Holdinga, ki posredno obvladuje pomemben del cerkljanskega gospodarstva, je bilo sicer zelo burno. Malim delničarjem, ki niso imeli ustreznih pooblastil, so varnostniki preprečili vstop na skupščino v hotelu Cerkno. Mali delničarji, združeni v civilno iniciativo, so Goloba tudi pozivali k odstopu.

Odvetnik civilne iniciative Sebastjan Kerčmar je takrat pojasnil, da so malim delničarjem odvzeli glasovalne pravice in kot stroj šli skozi točke dnevnega reda ter izglasovali nadzorni svet, ki ga je predlagala uprava. Ob tem je napovedal, da bodo pravico iskali po pravni poti.

Delničarji družbe Certa Holdinga so sicer nedavno od borznoposredniške hiše Ilirika prejeli obvestilo o možnosti prodaje svojih delnic. V civilni pobudi jih je presenetila cena, ki so jim jo ponudili, saj ta znaša le evro za delnico, še bolj pa dejstvo, da ne vedo, kdo je kupec. Prepričani so, da vsa ta dejstva kažejo na to, da se obeta sovražni prevzem oz. še ena tajkunska zgodba.

STA

Preberite še:

Pred skupščino padajo grožnje

V sodno bitko za ničnost skupščine

Nad delničarje z gasilnim prahom in grožnjo z bombo


Najbolj brano