Za enake možnosti vseh otrok

V telovadnici OŠ Milojke Štrukelj bo v sredo ob 18. uri že četrta dobrodelna plesno-glasbena prireditev Ključ za upanje, ki jo organizira šolski sklad za pomoč učencem iz socialno ogroženih družin. Na lanskem dogodku so zbrali 3200 evrov.

Ključe za upanje - letos so jih izdelali 600 - so okrasili učenci 
prostovoljci. Foto: Martina Bratuž
Ključe za upanje - letos so jih izdelali 600 - so okrasili učenci prostovoljci. Foto: Martina Bratuž

NOVA GORICA > “Namen prireditve je zbrati čim več denarja za šolski sklad, saj se potrebe po finančni pomoči socialno šibkim učencem pri šolah v naravi, ekskurzijah, valetah, šolski prehrani, nakupu delovnih zvezkov in šolskih potrebščin ter ostalega iz leta v leto povečujejo. V letošnjem šolskemu letu smo pomagali že več kot šestdesetim družinam,” je povedala Lilijana Sulič, članica upravnega odbora šolskega sklada in socialna delavka na OŠ Milojke Štrukelj.

Na letošnji prireditvi bodo nastopili Tinkara Kovač, Vokalni ansambel Reunion, Pro Dance, Plesne sanje, plesna skupina Dolls in otroška pevska zbora Ledine in OŠ Milojke Štrukelj. V okviru prireditve bosta potekala tudi nagradno žrebanje in tržnica z izdelki učencev.

Prireditev temelji na zbiranju prostovoljnih prispevkov v zameno za ključe za upanje. Lani so jih izdelali 500, a jih je zmanjkalo, zato so jih letos naredili sto več. Ključke iz plastike, ki lahko služijo kot okrasek, spominek ali obesek za ključe, so strojno izdelali na novogoriškem šolskem centru, okrasili pa so jih učenci prostovoljci z OŠ Milojke Štrukelj.

NACE NOVAK


Najbolj brano