Za članarino pa niti evra

V tem tednu se v Goriški knjižnici Franceta Bevka vrstijo dogodki v okviru praznovanja današnjega dneva splošnih knjižnic.

V Goriški knjižnici Franceta Bevka so v tem tednu pripravili vrsto dogodkov za otroke in odrasle Foto: Nace Novak
V Goriški knjižnici Franceta Bevka so v tem tednu pripravili vrsto dogodkov za otroke in odrasle Foto: Nace Novak

NOVA GORICA > 20. november je poseben datum za splošne knjižnice, saj takrat praznujejo svoj dan. V Goriški knjižnici Franceta Bevka ga praznujejo od ponedeljka. Med drugim so bralce in ostale že povabili na mednarodno razstavo knjig za otroke Raznoliki svet črk: Nenavadne abecedne knjige z vsega sveta in predstavitev knjig Natalije Nanevske ĐuričičPozabljeni (Otroci Avalona ter 314) in Danile ŽoržPravi svet (Čarni angel ter Ukleti angel). Za otroke in odrasle so pripravili ustvarjalni delavnici. Danes ob 16. uri bo Nodi najmlajšim pripovedoval svoje dogodivščine v Deželi igrač, dve uri kasneje pa bo gledališka igralka Barbara Vidovič pod režisersko taktirko Mihe Alujevića odigrala monodramo Moje življenje z Almo Karlin. Jutri bodo predstavili nov portal Dobreknjige.si.

V novogoriški knjižnici so sicer imeli konec lanskega leta 512.000 enot gradiva, lani pa so zabeležili pol milijona obiskovalcev. Aktivnih članov, ki vsaj enkrat na leto pridejo v knjižnico, je 18.000. V tem slavnostnem tednu pa se zna število obiskovalcev oziroma članov še povečati, saj bodo vsem, ki bodo za to zaprosili, podarili letno članarino. Ta sicer za odrasle znaša 16, za dijake, študente in upokojence pa 8 evrov. Tudi vsi, ki knjižnico že obiskujejo in se jim v tem tednu izteče članstvo, ga bodo lahko brezplačno podaljšali.

Posebna ugodnost bo danes veljala tudi za pozabljivce. Tistim, ki bodo vračali gradivo, ki ga že predolgo hranijo doma, ne bo treba plačati zamudnine.NN, MM


Najbolj brano