ZTKMŠ bo do imenovanja direktorja kot v.d. vodil Franjo Polanc

Briški zavod za turizem ima po novem vršilca dolžnosti direktorja. Občinski svet je skoraj soglasno potrdil sklep sveta zavoda, da to vlogo zaupa Franju Polancu. A kot se je izkazalo malo kasneje, je v ozadju še naprej napeto.

Franjo Polanc: “Nismo mogli dobiti primernega 
kandidata, zato sem pristal na to vlogo, da 
premostimo. Potrudil se bom, da bodo zadeve 
gladko tekle do imenovanja direktorja.” Foto: Alenka Ožbot
Franjo Polanc: “Nismo mogli dobiti primernega kandidata, zato sem pristal na to vlogo, da premostimo. Potrudil se bom, da bodo zadeve gladko tekle do imenovanja direktorja.” Foto: Alenka Ožbot

DOBROVO > Potem ko je svet Občine Brda konec aprila odrekel podporo dosedanji direktorici briškega Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Ariani Suhadolnik, je soglašal s tem, kdo naj jo začasno nasledi. Kajti novega direktorja ustanova še ne more imeti, saj je bilo treba ponoviti razpis, in svet zavoda je torej imenoval vršilca dolžnosti.

“Vedejestva” ni hotel nihče

Če se ne bo spet zapletalo, bo vršilec svoje naloge izpolnjeval le dober mesec. Na to računa tudi vodja Agencije Jota Franjo Polanc, znani organizator prireditev iz Brd. Čeprav so mu skoraj vsi občinski svetniki (razmerje glasov 13:2) izkazali zaupanje in potrdili sklep sveta zavoda, jim je povedal, da je položaj “vedeja” prevzel po sili razmer. Ostaja tudi član sveta zavoda, in kot nam je zaupal, se ne bo potegoval za štiriletno vodenje ustanove.

“Nismo mogli dobiti primernega kandidata, zato sem pristal na to vlogo, da premostimo. Potrudil se bom, da bodo zadeve gladko tekle do imenovanja direktorja,” je dejal Polanc. Te odgovornosti namreč ni hotel prevzeti nihče od zaposlenih, prav tako ne neizbrani kandidatki, ki sta se v začetku leta potegovali za ta direktorski stol. Zavod pa je nujno potreboval odgovorno osebo, med drugim zato, da bo mogoče podaljšati pogodbi dvema od treh zaposlenih.

Nežlahtne štorije in pranje umazanega perila

Kot pa se je izkazalo kasneje, ko je na predlog Kostje Jelinčiča (SMC) občinski svet zamenjal člana sveta zavoda Mirana Saksido z Mojco Strehar Filač, je ta tema v Brdih še vedno vroča. Boris Rožič (Desus) je protestiral, ker je Jelinčič, hkrati član sveta zavoda za turizem, kar sam predlagal menjavo drugega kolege. In Karlu Passoniju (SD) se ni zdelo utemeljeno, da menjavo zahteva posameznik.

Jelinčič je dal vedeti, da ni zadovoljen z njegovim delom. Hkrati je dobro, ni nič ovinkaril, če bo sestava sveta bolj odražala razmerja v občinskem svetu ter se ne bo ponovila zgodba s Suhadolnikovo.

Župan Franc Mužič je pripomnil, da mu takšne zamenjave niso všeč, da bi lahko vse rešili drugače. In rad bi umiril žogico, “enako kot smo jo že, ko smo na predlog Jana Miklavca ustavili javno pranje umazanega perila na gradu,” je župan ob tem razkril, da so pritiski očitno preprečili izvedbo javne tribune o delu zavoda za turizem. In poleg tega se je na nek način pohvalil, da “smo ustavili tudi oddajo na televiziji.”

AMBROŽ SARDOČ


Najbolj brano