Z novim izdelkom v širitev proizvodnje

V halah Knauf Insulation v Ajdovščini, ki jih je podjetje pred leti zapustilo, znova delajo. Podjetje je namreč tam poskusno zagnalo proizvodnjo in zaposlilo 26 delavcev.

V nekaj let praznih halah v Ajdovščini je  dobilo delo 26 ljudi.  Foto: Alenka Tratnik
V nekaj let praznih halah v Ajdovščini je dobilo delo 26 ljudi.  Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > Podjetje Knauf Insulation iz Škofje Loke je v Ajdovščini že delovalo, pred kratkim pa se je vrnilo v proizvodni hali, ki ju je pred leti zapustilo. Pred časom je zamenjalo lastnika, očitno pa jim gre tudi razvoj od rok. Razvili so namreč nov izdelek, vakuumske panele z jedrom iz mineralnih vlaken, zelo tanko in hkrati učinkovito izolacijo, ki je v Evropi in ZDA ne ponuja še nihče.

Marca bodo v eni od hal v Škofji Loki začeli poskusno proizvodnjo, del sedanjega proizvodnega programa pa so prenesli v Ajdovščino, so pojasnili v podjetju. Odprli so novo podjetje Knauf Insulation Customized Solutions. “Obrat v Ajdovščini, ki je bil zadnjih nekaj let v mirovanju, smo prenovili in vanj umestili dejavnost ekskluzivne namenske obdelave izdelkov za doseganje dodane vrednosti na zahtevnejših trgih,” so še dodali. Pojasnili so tudi kako: “Knauf Insulation v Škofji Loki z okrog 430 zaposlenimi na treh proizvodnih linijah izdeluje izdelke iz kamene volne namenjene izolaciji v gradbeništvu, industriji, energetiki, hortikulturi, avtomobilski industriji in drugod. Nekateri od teh proizvodov lahko dodatno namensko obdelani dosegajo uporabo v novih segmentih z višjimi dodanimi vrednostmi in prav ti bodo predmet obdelave v obratu v Ajdovščini.”

V njem zdaj dela 26 sodelavcev. “Večina med njimi je novo zaposlenih in smo jih poiskali v lokalnem okolju. Pričakujemo dober odziv trga in kakovostno sobivanje z lokalno skupnostjo, kar nam bo omogočalo rast poslovanja in uvajanje novih proizvodov, s tem pa bi lahko raslo tudi število zaposlenih,” še poudarjajo v podjetju.

Eden od razlogov, da so program selili v Ajdovščino, je izjemna naklonjenost tamkajšnje občine podjetništvu, so potrdili pred kratkim. “Kljub temu, da je Knauf Insulation mednarodna korporacija, ki posluje v več kot 40 državah sveta in ima proizvodne obrate po vseh celinah, smo v procesu širitve uspeli doseči, da se dejavnost ekskluzivne obdelave izdelkov zadrži v Sloveniji, kar nam je v veliko zadovoljstvo,” so še pojasnili v podjetju.

MITJA MARUSSIG


Najbolj brano