Vsak dan bodo naredili eno letalo

Zaposleni v ajdovskem Pipistrelu so si danes ogledali novo proizvodno halo na goriškem letališču in tam nazdravili uspešno končanemu poslovnemu letu. Objekt naj bi bil dokončan do aprila. Prva sestavljanja letal naj bi se začela maja. Ko bo proizvodnja v polnem teku, pa naj bi 200 zaposlenih vsak dan izdelalo po eno letalo.

Ivo Boscarol je pojasnil, da potrebujejo za vožnjo iz Ajdovščine do nove lokacije natanko 17 minut, kar je z 
logističnega vidika ugodno. Foto: Nace Novak
Ivo Boscarol je pojasnil, da potrebujejo za vožnjo iz Ajdovščine do nove lokacije natanko 17 minut, kar je z logističnega vidika ugodno. Foto: Nace Novak

GORICA > Direktor družbe Ivo Boscarol je še pojasnil, da potrebujejo za vožnjo iz Ajdovščine do nove lokacije natanko 17 minut, kar je z logističnega vidika ugodno. Nenazadnje pa je na območju goriškega letališča poletel tudi Edvard Rusjan, tako da nekako nadaljujejo to tradicijo, je še pristavil.

Podjetje je tudi letos beležilo rast skupnih prihodkov in dobička. V Sloveniji in Italiji so imeli približno 15 milijonov evrov skupnih prihodkov, letošnji dobiček pa bo za sedem ali osem odstotkov večji kot lani. Prihodnje leto pričakujejo približno 20 milijonov evrov skupnih prihodkov.

“V Italiji se bo proizvodnja letal Panthera seveda bolj skokovito povečevala, a tudi v Sloveniji pričakujemo rast na račun indijskega posla in novih programov,” je še pojasnil Boscarol in dodal, da je naročilo 200 letal za potrebe indijske vojske odlična referenca. Prav na ta račun so imeli v novembru in decembru v Ajdovščini na obisku toliko potencialnih kupcev kot še nikoli.

Več v jutrišnji številki Primorskih novic.

NACE NOVAK


Najbolj brano