Vsaj danes v mesto brez avtomobila

Po sobotnem Kolesarskem dnevu v Novi Gorici, ko so se najbolj vztrajni podali tudi na Sveto Goro, bo osrednji dogodek tedna mobilnosti današnji dan brez avtomobila.

Po sobotnem Kolesarskem dnevu v Novi Gorici, ko so se 
najbolj vztrajni podali tudi na Sveto Goro, bo osrednji 
dogodek tedna mobilnosti današnji dan brez avtomobila. Foto: Mitja Marussig
Po sobotnem Kolesarskem dnevu v Novi Gorici, ko so se najbolj vztrajni podali tudi na Sveto Goro, bo osrednji dogodek tedna mobilnosti današnji dan brez avtomobila. Foto: Mitja Marussig

V Novi Gorici bo od 6. do 17. ure zaprta Kidričeva ulica od krožišča z Erjavčevo do vhoda na parkirišče Nove KBM. Ob predavanjih se bo največ dogajalo na tematskih stojnicah, vodička Evelin Bizjak pa v teh dneh organizira številne brezplačne oglede zanimivosti v mestu in okolici. Letos prvič se je v Evropski teden mobilnosti vključila Ajdovščina. Za dogajanje z delavnicami, predstavitvami in svetovalnicami skrbi 25 društev, klubov, ustanov in podjetij. Danes bodo na Lavričevem trgu zabavna tekmovanja: najmlajši se bodo podili s poganjalčki, malo večji se bodo merili v CICI duatlonu, otroci in starši pa v spretnostnem rolanju ali preizkušanju električnega kolesa in skuterja.

MM


Najbolj brano