Vrtnice vabijo na Goriško

Priljubljena pomladna prireditev Festival vrtnic tudi letos prinaša pisano paleto dogodkov in doživetij, povezanih z vrtnicami, ki so postale prepoznavni simbol Nove Gorice in Goriške. Festival bo potekal od 30. aprila do konca maja, prinaša pa kulturne, zabavne in poučne vsebine.

Festival vrtnic bo potekal od 30. aprila do konca maja, 
prinaša pa kulturne, zabavne in poučne vsebine. Foto: Leo Caharija
Festival vrtnic bo potekal od 30. aprila do konca maja, prinaša pa kulturne, zabavne in poučne vsebine. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Ob številnih stalnicah kot letošnjo novost poudarjajo delavnico aromaterapije in kulinarično delavnico kuhe rožnega želeja, pa tudi biodanzo na temo vrtnice, so ta teden na novinarski konferenci povedali organizatorji festivala.

Na Goriškem bo že od 30. aprila moč uživati ob ogledu zbirke burbonk in mestnih nasadov vrtnic. Obiskovalci bodo lahko sodelovali na delavnicah in predavanju, si ogledali razstavo fotografij in slikarskih del, uživali v številih koncertih, spoznavali posebne okuse izvrstnih jedi z vrtnicami ter si privoščili sprostitev.

Zbirka burbonk na vrtu Frančiškanskega samostana na Kostanjevici bo na ogled vsak dan. Od 30. aprila do 15. maja pa bodo ob 11. uri, ko najbolj dišijo, na voljo vodeni ogledi. Rožne nasade v mestu si bo pod strokovnim vodstvom Edija Prošta mogoče ogledati v nedeljo, 22. maja.

V sodelovanju z Rožaško opatijo iz Italije, kjer je zanimiva zbirka vrtnic, tudi letos pripravljajo posebno festivalsko dogajanje Rosazzo da Rosa, ki bo 7. in 8. maja. Prav tako so vsi obiskovalci festivala vabljeni na ogled vrta Viatori v Gorici, kjer imajo eno najlepših botaničnih zbirk na širšem Goriškem, ki je v pomladanskem času odprta javnosti, obiskovalci pa se lahko dogovorijo tudi za voden ogled v slovenskem jeziku.

Moški pevski zbor Provox bo v vrtu Frančiškanskega samostana na Kostanjevici nastopil v soboto, 21. maja. Kulturni dom Nova Gorica pa v mesecu maju prireja kar tri brezplačne koncerte, ki bodo predstavljeni v okviru projekta Glasba z vrtov Svetega Frančiška.

Dogajanje bodo obogatili še razstave in ex-tempore ter različna kulinarična doživetja povsod po Goriškem.

STA


Najbolj brano