Vrtički so bolj pisani

Veliko dobre volje, barve in čopiči in dolgočasen zabojnik ob vrtičkih za sosesko Kresnice je po zaslugi mladih ajdovskih likovnikov pod vodstvom mentorice Anuše Blažko zaživel v barvah soseske.

Zabojnik za spravilo orodja ob vrtičkih za Kresnicami je dobil 
novo podobo. Foto: Primož Brecelj
Zabojnik za spravilo orodja ob vrtičkih za Kresnicami je dobil novo podobo. Foto: Primož Brecelj

AJDOVŠČINA > A to po napovedih ne bo zadnja sprememba. Na občini so pojasnili, da trenutno zbirajo ponudbe za izdelavo ograje, ki naj bi jo postavili čez poletje, predvidoma jeseni pa naj bi ob robu parcele zasadili zeleno mejo s sadnim drevjem. Vrtičkarji so na sestanku z občino obljubili, da bodo dali “eno roko”, in tako se je rodila tudi slikarska pobuda. Nadaljevanje urejanja parcele po zasnovi, ki so jo na občini izdelali že pred dvema letoma, pozdravljajo tudi stanovalci iz soseske. Ti so imeli v začetku prav na račun nedodelane izvedbe največ pripomb in kritik.

Sicer pa je letos vseh 56 vrtičkov za Kresnicami oddanih. Najemniki so z občino podpisali pogodbo, letna najemnina znaša od 20 do 30 evrov, odvisno od velikosti vrtička. Občina je sicer že lani načrtovala urediti zemljišče za mestne vrtičke tudi ob reki Hubelj. A kot pojasnjujejo zdaj, želijo najprej urediti parcelo za Kresnicami, če bo povpraševanje, pa morda še kako dodatno zemljišče. AT


Najbolj brano