Vroča debata, a brez učinka

Kanalski občinski svetniki so predsinočnjim za zaprtimi vrati skoraj pet ur razpravljali o postopku razrešitve ravnatelja OŠ Deskle, ki jo je svetu zavoda predlagal inšpektorat za šolstvo. Vsebinskega mnenja pa niso sprejeli.

Kanalski občinski svetniki so predsinočnjim   za zaprtimi vrati skoraj pet ur razpravljali o postopku razrešitve ravnatelja OŠ Deskle, ki jo je svetu zavoda predlagal inšpektorat za šolstvo. Foto: Vesna Humar
Kanalski občinski svetniki so predsinočnjim za zaprtimi vrati skoraj pet ur razpravljali o postopku razrešitve ravnatelja OŠ Deskle, ki jo je svetu zavoda predlagal inšpektorat za šolstvo. Foto: Vesna Humar

KANAL > Odločitev, da bo seja zaprta za javnost, je povezana predvsem z občutljivi podatki v inšpekcijskem poročilu, ki vsebuje imena učiteljev in učencev, vpletenih v medvrstniško nasilje in druga sporna dogajanja na desklanski šoli. V nekaterih svetniških skupinah so zapiranju seje sprva nasprotovali, a so kasneje sprejeli argument, da varovanje zasebnosti vpletenih odtehta javni interes.

Razprava je bila očitno vroča, saj se je zavlekla pozno v večer. Seznanili s sklepom sveta OŠ Deskle o uvedbi postopka za razrešitev ravnatelja. “Seznanili smo se z zapisniki in predlogom inšpektorjev, odgovori ravnatelja, mnenjem sveta staršev, predsednica sveta zavoda pa žal ni bila prisotna,” so sporočili z občine Kanal.

Svetniki so imeli kar nekaj vprašanj za ravnatelja Vojka Simčiča, ob koncu razprave pa niso sprejeli sklepa, iz katerega bi izhajalo, ali njegov predčasni odhod podpirajo ali ne. “Svetu zavoda predlagamo, da v skladu z zakonom in svojimi pristojnostmi nadaljuje postopek o razrešitvi in zagotovi čimprejšnje in nemoteno delovanje OŠ Deskle,” se glasi besedilo medlega in uradniško oblikovanega zaključka maratonske izredne seje.

Župana občine Kanal Andreja Maffija smo prosili za pojasnila o okoliščinah sklica seje in razlogih za odsotnost vsakršnega vsebinskega sklepa, a se do zaključka redakcije na naša vprašanja ni odzval.

VH


Najbolj brano