Vreme za ena, tekači pa za pet

Sobotno dvanajsturno tekaško prireditev z dobrodelnim ciljem Goricatlon, ki je potekala skozi Novo Gorico, je zaznamovalo slabo vreme. Kljub mrazu, dežju in snegu je skupaj teklo več kot 400 tekačev, ki so zbrali dobrih 5400 evrov za varstveno delovni center.

Med udeleženci so bili tudi vodniki službenih psov s svojimi štirinožnimi prijatelji. Foto: Nace Novak
Med udeleženci so bili tudi vodniki službenih psov s svojimi štirinožnimi prijatelji. Foto: Nace Novak

NOVA GORICA > Letošnjega dobrodelnega teka Goricatlon, ki sta ga organizirala Rotary klub Nova Gorica in Društvo ljubiteljev teka Filipides skupaj z vrsto sponzorjev in donatorjev, se je udeležilo rekordno število 33 ekip. V vsaki je bilo dvanajst tekačev, saj je dobrodelna tekaška prireditev zamišljena tako, da vsak od udeležencev preteče eno uro po slab kilometer dolgi trasi, potem pa preda štafeto sotekaču.

Tekači so ob osmih zjutraj štartali pred mestno hišo. Od tam so tekli okrog novogoriškega gledališča, skozi otroško igrišče v Borovem gozdičku, za Goriško knjižnico Franceta Bevka do rolkarskega poligona, ob Hitovi Perli do Kidričeve ulice in po njej nazaj do mestne hiše.

Vsaka ekipa evro, tri ali pet na krog

Kljub na trenutke nevzdržnim vremenskim razmeram so uspeli zbrati več kot 5400 evrov v dobrodelne namene.

Vsaka ekipa je namreč za vsak pretečeni krog donirala od enega do petih evrov. Po želji. Največ krogov, 187, je pretekla ekipa ŠD Nanos - K2 Sport, največ, 505 evrov, pa je prispevala ekipa družbe Arctur.

“Za en dan smo zgrešili vreme, saj je bil petek res fantastičen. To, da so tekači kljub takemu vremenu tekli in vztrajali do konca, kaže na njihovo zagnanost,“ je po 20. uri, ko je bilo tekaške prireditve konec in so podelili nagrade najboljšim, povedal eden od organizatorjev Tomi Ilijaš.

Brez prostovoljcev ne bi šlo

Še posebej je izpostavil požrtvovalnost približno 70 prostovoljcev, redarjev iz vrst Športnega društva Mark, društva Filipides in nekaterih posameznikov, ki so kljub mrazu in ne da bi za to prejeli plačilo stali ob progi in se menjali na dve do tri ure. Poleg tekačev, med katerimi gre izpostaviti ultramaratonko Sonjo Leskovar, ki je vseh dvanajst ur pretekla sama, in zakonca Mitjo in Vanjo Gleščič, ki sta tekla vsak polovico časa, pa učence OŠ Frana Erjavca, ki so tekli pod taktirko in ob podpori njihovega učitelja športne vzgoje Aljaža Dolgana, so se dobrodelnega Goricatlona udeležili tudi pohodniki, invalidi in vodniki psov s svojimi štirinožnimi prijatelji.

NACE NOVAK


Najbolj brano