Vreme je reklo “ne”

Še sredi minulega tedna je kazalo, da se bodo malčki ta konec tedna po pobočju smučišča Lokve vzpenjali v vlečnico. Vse je bilo pripravljeno, od naprav do ekipe, le vreme, ki je prineslo dež in meglo, je reklo “ne”.

Namesto smučarjev, sankačev in tekačev sta na Lokvah 
danes kraljevala   megla in dež. Foto: Mitja Marussig
Namesto smučarjev, sankačev in tekačev sta na Lokvah danes kraljevala megla in dež. Foto: Mitja Marussig

LOKVE > Po lanski ponesrečeni avanturi z vlečnico, ki je komaj kaj delovala, je letošnji prvi sneg obetal, da se bodo na Lokvah vendarle stvari spremenile na bolje. Nova ekipa, ki je poskrbela tudi za ustrezno opremo, od snežnega topa, sani, teptalca do nove brunarice, je storila vse, da bi ta konec tedna in nato vso zimo smučarija na Lokvah vendarle stekla kot nekoč.

Skupine, ki so prihajale na Lokve sredi minulega tedna, so bile dober obet. Tudi v petek, ko je že začelo kazati, da bo odjuga okrnila veselje, predvsem mlajšim, je nekaj upanja vendarle še bilo. Renška osnovna šola je, denimo, pripeljala dva avtobusa otrok, ki so se zabavali na športnem dnevu na snegu.

V soboto naj bi pognali še vlečnico. A so bile vremenske napovedi, žal, točne. Dež in megla sta dokončno odvrnila vse, ki bi sicer uživali v “belem vikendu”. Po sicer še zasneženem pobočju so se na številnih mestih kazale široke zaplate trave in zemlje, Lokve so prazne samevale, le mlada družinica je s sankami prišla poskusit srečo. No, tam je bila ekipa, ki skrbi za vlečnico, in Uroš Jug, direktor novogoriškega športnega zavoda, ki z njo upravlja. “Stanje smo spremljali vsak dan, bilo je pričakovano,” je dejal. Čeprav so letos pripravili vse za zasneževanje, o tem zaradi neugodnih razmer seveda ni bilo govora.

Tako prizadevni člani ekipe kot Jug verjamejo, da se bo vreme uneslo. “Na Lokvah se bo letos seveda smučalo, upamo, da čim več. Če bo vreme ugodno, vsaj do konca marca,” je optimističen Jug.

MM


Najbolj brano