Vračajo se v prijazna kampa

Spletni portal avtokampi.si razkriva, da so slovenski kampisti zelo pohvalili tri kampe iz Primorske, od tega dva s Kobariškega.

Lidija Koren in Evgen Marcola sta lastnika dveh najbolj 
priljubljenih malih kampov v Sloveniji.
Lidija Koren in Evgen Marcola sta lastnika dveh najbolj priljubljenih malih kampov v Sloveniji. 

KOBARID > V kategoriji manjših slovenskih kampov je največ glasov v spletnem glasovanju zbral kamp Nadiža v Podbeli, tretje mesto je pripadlo kampu Koren. Med večjimi kampi se je na drugo mesto uvrstil lanski zmagovalec, kamp Adria iz Ankarana.

Kamp Nadižaprivablja goste že od leta 1995. Njegov lastnik Evgen Marcola je najvišje priznanje prejel tudi lani. “Menim, da v Sloveniji ni slabega kampa. Vsi se trudimo. Imamo pa različno ponudbo. V našem kampu namenjamo veliko pozornost otrokom, gre za družinski kamp.” je priznanja vesel Marcola. Otroci se lahko igrajo ob vodi in v njej, lepo so opremili otroško igrišče. Kot pravi Marcola, se vztrajnost, delavnost in prijaznost obrestujejo: “Letošnja sezona je bila rekordna. Pri nas prevladujejo gostje iz Slovenije, vse več je tujcev, med njimi Nemcev, Avstrijcev, Nizozemcev, ki pridejo za cele počitnice. Mnogo gostov se stalno vrača.”

Tudi kamp Koren ima dolgoletno tradicijo, je kolesarjem in pohodnikom prijazen, veliko je kajakašev. “Čistoča, prijaznost, ekološkost in izjemna lokacija ob Soči so naše prednosti. Prostora imamo za 300 ljudi. Kar 95 odstotkov je tujcev. Menim, da je povezovanje in trud za skupno promocijo prava pot v naši dolini,” ocenjuje lastnica Lidija Koren. Letošnja sezona v kampih je bila zopet rekordna. Slovenski kampi beležijo 3,7 odstotka več gostov, hrvaški dva odstotka več. NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano