Vodstvo Hita zadovoljno z letošnjim poslovanjem

Slabo poletno vreme nekoliko pomaga novogoriškemu Hitu, kjer so z letošnjim obiskom in številom nočitev zadovoljni. Kljub izplačilu največjega dobitka v zgodovini igralništva na Goriškem bo letošnji avgust rekorden, je prepričan predsednik uprave Hita Dimitrij Piciga. Za delo v lanskem letu je na današnji skupščini dobil razrešnico.

Kljub izplačilu največjega dobitka v zgodovini igralništva na Goriškem bo letošnji avgust rekorden, so prepričani v Hitu Foto: Leo Caharija
Kljub izplačilu največjega dobitka v zgodovini igralništva na Goriškem bo letošnji avgust rekorden, so prepričani v Hitu Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Skupščine se je udeležilo 67,46 odstotka kapitala, delničarji pa so podprli vse predlagane sklepe. Poleg razrešnice upravi in nadzornemu svetu so na nasprotni predlog razrešnico podelili tudi nekdanji upravi družbe, ki jo je vodil Drago Podobnik, za prve mesece leta 2013.

Prav tako je bil izglasovan nasprotni predlog glede delitve dobička med zaposlene, saj bo uprava lahko sklenila dogovor z delavci le za leto 2015, ne za prihodnja tri leta, kot je bilo predlagano. Med delavci bodo ob razdelitvi dividend tako lahko prihodnje leto razdelili največ deset odstotkov čistega dobička iz poslovnega leta 2015, pogodbo pa bi lahko v prihodnje tudi podaljšali.

Delničarji so izglasovali tudi spremembo statuta, saj so dejavnostim dodali tudi opravljanje taksi službe, za revizorja poslovanja v letošnjem letu pa je bila imenovana revizijska hiša KPMG Slovenija.

V letu 2013 je novogoriška igralniška družba ob osemodstotnem padcu prihodkov zabeležila 2,3 milijona evrov dobička iz poslovanja. Vendar je bila ob koncu številka negativna, saj je izguba znašala 1,7 milijona evrov.

“Padec prihodkov glede na leto 2012 je bil presežen z manjšimi stroški v lanskem letu. Ocena je bila, da so bili opravljeni ukrepi zadovoljivi, prihodnost pa je na rasti prihodkov,” je dejal Piciga.

Letos si nadejajo boljšega poslovanja in višjega dobička iz poslovanja. Hit namreč po štirih letih beleži rast prihodkov v prvih osmih mesecih, in sicer med 1,5 in dvema odstotkoma. “To je bil ključni cilj te uprave v letu 2014, da po štirih letih ponovno dosežemo dvig prihodkov,” je še dejal Piciga.

Do konca letošnjega leta naj bi po načrtih dosegli okrog 3,2 milijona evrov dobička iz poslovanja. Vendar pa je Piciga prepričan, da bi lahko po doseženih rezultatih konec leta planirane prihodke lahko tudi presegli. Zaradi vseh odpisov in posojil je konec leta še vedno načrtovana manjša izguba: “Moja tiha želja pa je, da bi ob letošnjem praznovanju 30-letnice igralništva konec leta vendarle zaključili z 'zeleno' številko.”

K temu naj bi pripomogel tudi porast spletnega igralništva, katerega manjši razcvet pričakujejo v jesenskih in zimskih mesecih.

STA


Najbolj brano