Vodstvo Ete: strah pred večjim odpuščanjem je pretiran

Tovarna elektro termičnih aparatov Eta je sredi obsežne reorganizacije, prevetritve vseh delovnih mest in racionalizacije. Strah pred obsežnim odpuščanjem zaposlenih pa je pretiran, zagotavlja novo vodstvo družbe.

Eta je sredi obsežne reorganizacije, ki bo, med drugim, 
proizvodnjo strnila v novejših halah. Foto: Saša Dragoš
Eta je sredi obsežne reorganizacije, ki bo, med drugim, proizvodnjo strnila v novejših halah. Foto: Saša Dragoš

CERKNO > Približno 850 zaposlenih v Eti po vročitvi novih pogodb o zaposlitvi preveva strah pred obsežnejšim odpuščanjem. V nasprotju z govoricami, ki do marca omenjajo ukinitev približno stotih delovnih mest, vodstvo družbe zagotavlja, da bodo številke nižje.

S spremembami so minulo jesen začeli v samem vrhu Ete, ko je ob bok predsedniku uprave Egonu Koflerju stopil domačin, inženir strojništva Andrej Grah. Medtem ko je družbo zapustil del bivših vodilnih delavcev, je stekla obsežna reorganizacija. Njen cilj je ohranitev konkurenčnosti, pravijo v vodstvu družbe.

Eta razpolovljena, nujne so korenite spremembe

“Sistematizacija delovnih mest v družbi je stara 20 let in ni več odražala potreb proizvodnega procesa in trga. Za prilagoditev tehnologiji in večjo učinkovitost smo se lotili nove sistematizacije. Ta bo na novih delovnih mestih ustrezneje določila naloge in dela,” je pojasnil podpredsednik uprave Ete Andrej Grah.

V Eti, ki je že četrt stoletja v tričetrtinski lasti bivšega enakovrednega parterja, koncerna E.G.O., se je v tem času spremenilo vse. Najprej so izgubili proizvodnjo sodobnejših steklokeramičnih plošč, pred tremi leti pa še cevnih grelcev. Število zaposlenih se je prepolovilo, celotni prihodek pa je upadel še bolj - na skupnih 53 milijonov evrov. E.G.O. je temeljito oklestil prej razkošno sofinanciranje občinskih programov. Nespremenjen zadnja leta ostaja dobiček, ki znaša dobre tri milijone evrov. Z njim je Eta sklenila tudi minulo leto.

Kljub ugodnim naročilom za letošnje leto dolgoročni obeti niso dobri. Upadajoča proizvodnja litoželeznih kuhalnih plošč, ki jih razviti svet skoraj ne pozna več, se bo zniževala. Vodstvo upa, da bodo zadržali sedanje, a v zadnjih letih tudi upadajoče število termostatov. Narašča le prodaja sive litine iz edine livarne v skupini E.G.O., ki pa je še pod tremi odstotki celotne proizvodnje. Zato skupaj s kadrovsko službo načrtujejo tudi prostorsko racionalizacijo in organizacijo vse proizvodnje v novejših halah.

Vsaj deset let prepozno?

“Če bi Grah prišel na vrh družbe pred desetimi leti in tedaj začel z reorganizacijo, bi skoraj gotovo uspeli ohraniti proizvodnjo cevnih grelcev. Te sedaj, vsaj tiste najdražje, proizvajajo v Nemčiji, cenejše pa na vse bolj negotovi lokaciji v Turčiji. Nam pa so dopovedovali, da je program prinašal izgubo,” je prepričan delavec, ki ne želi biti imenovan. V nasprotju z njim namreč med sodelavci, ob strahu pred odpustitvijo, prevladuje še jeza zaradi normativno spremenjenih, nekaterim znižanih, drugim zvišanih pogodb o zaposlitvi.

“Ukinili smo del nepotrebnih delovnih mest in delavcem izročili nove pogodbe. Za pet doslej ključnih funkcij pa nismo mogli ponuditi novih pogodb. Pripravili smo program presežnih delavcev in pri spremembah vseskozi sodelovali s sindikatom SKEI v družbi in prek njega ali neposredno o spremembah informirali zaposlene,” je zagotovil Grah.

Prepričan je, da bo vitkejša Eta okrepila eno vodilnih vlog v koncernu in poslovala bolj uspešno. “Svoje proizvodne procese znotraj E.G.O. pokrivamo tudi razvojno. Kakovost izdelkov je na najvišji ravni. Pohvalimo se lahko z uspešno optimizacijo materialnih tokov in procesov. Naš cilj je povečati prodornost in inovativnost in s tem krepiti pozicijo v skupini in na trgu. Želimo povečevati obseg prodaje ulitkov in storitev proizvodno tehnološkega centra,” je sklenil Grah.

SAŠA DRAGOŠ


Najbolj brano