Vloga za subvencijo do 31. avgusta

Devetošolci, ki so se vpisali v 1. letnik programa gimnazija na Srednji šoli Veno Pilon Ajdovščina, lahko do 31. avgusta uveljavijo pravico do subvencije šolanja. Vloga je dostopna na spletni strani Občine Ajdovščina.

 Foto: STA
Foto: STA

AJDOVŠČINA > Občina Ajdovščina bo v šolskem letu 2017/2018 začela dodeljevati subvencije za kritje stroškov šolanja dijakom, ki se bodo v prihodnjih treh šolskih letih vpisali v prvi letnik programa gimnazije na Srednji šoli Veno Pilon Ajdovščina. Občina se je za ta korak odločila, ker želi spodbuditi učence k vpisu v gimnazijski program. Po mnenju vladajoče občinske politike sta prisotnost in dejavnost srednje šole za razvoj Ajdovščine izrednega pomena.

Ajdovska srednja šola se, podobno kot druge splošne gimnazije, zadnja leta zaradi usmeritev države, številčno manjših generacij otrok in tudi zaradi bližine drugih gimnazij, sooča z manjšim vpisom. Še pred nekaj leti so imeli v gimnazijskem programu celo tri oddelke prvega letnika, lani samo enega, v novem šolskem letu je v prvi letnik vpisanih 35 bodočih dijakov, šola pa bo oblikovala dva oddelka prvega letnika. Drugače je v programu predšolska vzgoja, kjer imajo 85 vpisanih, šola pa bo jeseni spet oblikovala tri oddelke prvega letnika.

Občina bo za subvencije v prihodnjem šolskem letu namenila 12.800 evrov. Posamezni dijak bo mesečno prejel 40 evrov, subvencija pa mu pripada za deset mesecev šolskega leta. Prosilci morajo vlogi, ki jo dobijo na spletni strani občine, priložiti potrdilo o vpisu, kopijo osebnega dokumenta, davčno številko in številko transakcijskega računa. Na občini še pojasnjujejo, da lahko bodoči dijak uveljavlja pravico do subvencije, tudi če prejema katerokoli drugo štipendijo. Prav tako ni pogoj stalno bivališče v ajdovski občini. AT


Najbolj brano