Vipava si zasluži lepše krožišče

Krožišče pri izvozu s hitre ceste pred Vipavo, v katerem se suši nepokošena trava, je treba urediti, soglašajo vipavski svetniki. Po več mesecih pogovorov, kdo naj se tega loti, je podžupan Godnič pozval, naj se svetniki in občani odločijo, kaj sploh želijo imeti tam.

Vipavci v krožišču ne želijo več gledati zgolj trave. Foto: Alenka Tratnik
Vipavci v krožišču ne želijo več gledati zgolj trave. Foto: Alenka Tratnik

VIPAVA > Takega zmazka ne potrebujemo, naj DRSI v krožišče postavi tablo, da je “v delu”, so se svetniki večkrat pridušali na račun videza krožišča pri izvozu s hitre ceste pred Vipavo. Pripombam je sledilo več pobud, a doslej niso našli skupnega jezika, kdo naj se tega loti in kaj sploh lahko naredi občina v krožišču, ki ni njena last, ampak v pristojnosti direkcije za infrastrukturo.

V direkciji so že pojasnili, da sredinskih otokov krožišč ne urejajo, ampak je to stvar občine, ki pa mora od njih pridobiti soglasje. Papirji načelno niso problem, če je predvidena hortikulturna ali arhitekturna ureditev skladna z veljavnimi tehničnimi zahtevami. Seveda to potegne za seboj stroške in to je bil eden od zadržkov, ki jih je v razpravah izpostavil župan Ivan Princes.

“Vsem tem razpravam je treba narediti konec. Dajmo se dogovoriti, kaj sploh hočemo in želimo v tem krožišču, da bodo turisti, ki pridejo v Vipavo, videli kaj lepšega kot samo travo, ki je zdaj zasejana. Ko se bomo odločili, bomo dokončno uredili krožišče. Naj povedo občani, kaj želimo imeti pred Vipavo, svetniki pa bomo ureditev podprli. To je to,” je podžupan Bogdan Godnič na zadnji seji pred dopusti odločno posegel v gordijski vozel. Svetniki naj bi predloge obravnavali po dopustih. AT


Najbolj brano