Vipava poplavlja na pogostih območjih poplav

Zaradi močnejšega deževja je reka Vipava ponoči močneje narasla in poplavlja na pogostih območjih poplav. Razlivata se tudi Idrijca s pritoki in Poljanska Sora s pritoki. Reke Idrijskega in Cerkljansko Polhograjskega hribovja še naraščajo, so opozorili na Agenciji RS za okolje (Arso). Močne padavine bodo ponehale v prvi polovici noči na nedeljo.

Reka Vipava Foto: Leo Caharija
Reka Vipava Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > V drugem delu dneva in v noči na nedeljo bodo reke v večjem delu države še naraščale. Posamezne reke se lahko razlijejo na območjih pogostih poplav. Po napovedih Arsa bodo najbolj narasle Vipava, Kolpa, Dravinja in nekatere reke v osrednjem delu države, ki bodo predvidoma poplavljale na območju pogostih poplav. Vipava bo predvidoma poplavljala tudi na širšem območju.

Ob intenzivnih lokalnih padavinah je predvsem v zahodni in južni polovici Slovenije možen hiter porast hudournikov in manjših vodotokov.

V zahodnih in južnih krajih je sicer do danes zjutraj padlo od 30 do 70, lokalno do 120 litrov dežja na kvadratni meter.

Do večera na agenciji pričakujejo obilne padavine predvsem v zahodni, južni in v delu osrednje Slovenije. V naslednjih 12 urah bo tam predvidoma padlo še od 20 do 60, v hribovitem svetu tudi približno 100 litrov dežja na kvadratni meter.

STA


Najbolj brano