Videli bodo, kje je avtobus

Na sedežu Občine Šempeter-Vrtojba so v okviru čezmejnih projektov Tradomo in Pumas, ki se tičejo prometa, pripravili simpozij Potujmo drugače in konferenco Pumas.

Na trgu v Šempetru so najmlajše spodbujali k rabi vseh 
prevozov, ki niso avto.  Foto: Picasa
Na trgu v Šempetru so najmlajše spodbujali k rabi vseh prevozov, ki niso avto.  Foto: Picasa

ŠEMPETER > Kot je naštel tamkajšnji župan Milan Turk, je občina preko projekta Tradomo, sofinanciranega iz spodbud EU za sodelovanje z Italijo v pretekli finančni perspektivi, dobila tudi nekaj oprijemljivega na področju okolju bolj prijaznih prevozov.

Uredili so avtobusno postajališče pri Primorskem tehnološkem parku in bodo postavili informativni tabli na postajališči v Šempetru in Vrtojbi, na katerih bo mogoče slediti vožnjam avtobusom, voznim redom in podobnemu. Hkrati bo vzpostavljen informacijski sistem, preko katerega bo podobno mogoče početi z računalniki in s pametnimi telefoni oziroma tablicami. Vse naj bi delovalo od maja dalje.

Sicer pa občina skupaj s sosednjo Novo Gorico ta čas tudi spreminja mestni promet, ki naj bi bil v prihodnje pogostejši in naj bi vozil po spremenjenih progah. A o tem, kakor tudi o financiranju mestnih avtobusov, bosta sosednji občini še odločali. Vzporedno s srečanjem v dvorcu Coronini pa je občina na bližnjem trgu organizirala program za otroke, v katerem so sodelovali šola in vrtec ter katerega tema je bilo spodbujanje javnega prevoza in trajne mobilnosti.NR


Najbolj brano