Veselijo se izpolnjene obljube

Mestna občina Nova Gorica do 28. maja zbira ponudbe za izbiro izvajalca gradnje šolske telovadnice v Dornberku. Z objavo razpisa je tik pred prvomajskimi prazniki uresničena obljuba, ki jo je župan Matej Arčon dal na marčevskem srečanju s starši in vodstvom šole.

Mestna občina Nova Gorica do 28. maja zbira ponudbe za 
izbiro izvajalca gradnje šolske telovadnice v Dornberku. Foto: Vesna Humar
Mestna občina Nova Gorica do 28. maja zbira ponudbe za izbiro izvajalca gradnje šolske telovadnice v Dornberku. Foto: Vesna Humar

DORNBERK, NOVA GORICA >Ravnateljica Osnovne šole Dornberk Dragica Vidmar je zadovoljna. Razpis za izbiro izvajalca je pomemben korak naprej pri razreševanju hudih težav, s katerimi se šola zaradi razpadajoče in za sodobni pouk povsem neustrezne športne dvorane sooča že leta. “Upajmo, da z razpisom ne bo zapletov,” pravi Vidmarjeva.

Stroji naj bi zabrneli avgusta

Pri zadovoljstvu in upanju se ji pridružuje predsednik sveta staršev Darjan Šinigoj: “Če razpis ne bi bil objavljen v aprilu, bi ponovno zahtevali pojasnila. A na srečo ni bilo potrebno. Župan je držal obljubo, ki jo je dal staršem. Zato ga je treba pohvaliti,” pravi Šinigoj.

Razpis išče izvajalca za gradbeno obrtniška in instalacijska dela, zunanjo ureditev in gradnjo komunalnih priključkov. Predvideni rok izvedbe del je od avgusta 2015 do avgusta 2016, rok izvedbe pa 350 dni od uvedbe v delo. Če ne bo težav in pritožb v izbirnem postopku, zamud pri izvedbi in finančnih težav - letošnji proračun namreč zagotavlja le del sredstev za naložbo - bi se torej dornberški učenci lahko nove pridobitve veselili v šolskem letu 2016/17.

Pred vrati so inšpektorji

Dobro novico je nekoliko zagrenilo dejstvo, da se je na šoli v preteklih tednih oglasilo nekaj inšpektorjev. Kot nam je pojasnila ravnateljica, inšpekcijski nadzori res potekajo. Po neuradnih podatkih naj bi se zdravstvena, gradbena, šolska in delovna inšpekcija za pregled odločile na podlagi anonimnega pisma. Domnevno naj bi ga poslali nezadovoljni starši, ki jih skrbi, v kakšnih razmerah telovadijo njihovi otroci.

“Prijava vsekakor ni prišla od sveta staršev,” zagotavlja Šinigoj. Tako on kot ravnateljica pa menita, da inšpekcijski nadzor ni nujno nekaj slabega. “Varnost in dobro počutje otrok sta bila vedno najpomembnejši cilj vodstva šole. Župan je uresničil tudi obljubo, da bo občina naročila ter plačala celosten statični pregled stavbe, kar je vodstvo šole zahtevalo na prejšnjem sestanku. Telovadnico so pregledali strokovnjaki Inštituta za gradbeništvo iz Ljubljane in njihove ugotovitve pričakujemo v teh dneh. Če se bo izkazalo, da stavba ni varna, jo bomo nemudoma zaprli,” je povedala Vidmarjema.

Vodstvo šole je do sedaj z nepreklicnim zaprtjem telovadnice oklevalo predvsem zato, ker bi s tem učencem med poukom dokončno odvzeli možnost zdravega gibanja in sprostitve.

VESNA HUMAR


Najbolj brano