Veliko zanimanja za najem ali nakup premoženja Agroinda

Za najem ali nakup premoženja Agroinda v stečaju je precej zanimanja, odločitev pa bo znana kmalu, je ob današnjem izteku roka za zbiranje interesa povedal stečajni upravitelj Andrej Perdan. Za dokončanje del bo od 44 nekdanjih zaposlenih Agroinda delo dobilo približno 25 delavcev.

Za najem ali nakup premoženja Agroinda v stečaju je precej 
zanimanja, odločitev pa bo znana kmalu, je ob današnjem 
izteku roka za zbiranje interesa povedal stečajni upravitelj 
Andrej Perdan. Foto: Alenka Tratnik
Za najem ali nakup premoženja Agroinda v stečaju je precej zanimanja, odločitev pa bo znana kmalu, je ob današnjem izteku roka za zbiranje interesa povedal stečajni upravitelj Andrej Perdan. Foto: Alenka Tratnik

VIPAVA > Ker si stečajni upravitelj želi, da bi morebitni najemnik od vinogradnikov že jeseni odkupil nekaj grozdja, bo predvidoma že julija objavil javni poziv za izbiro najemnika. Istočasno so se začeli postopki za cenitev premoženja in pripravo prodaje, ki jo stečajni upravitelj želi zaključiti do začetka prihodnjega leta.

Vendar niti sklep o stečaju Agroinda še ni pravnomočen. Tako sama družba Agroind kot tudi Demiston Group sta se namreč pritožila na sklep o stečaju. Perdan upa, da bo višje sodišče odločilo o pritožbi, da bo lahko dokončal tudi postopek najema še pred začetkom letošnje trgatve.

Tako za najem kot kasnejši nakup je več interesentov, med tistimi, ki so se na Perdana obrnili za informacije, pa so domači in tuji interesenti. Kolikšen bo interes v resnici, bo znano po prijavi na objavljeni javni poziv za oddajo proizvodnjih prostorov v najem.

Predlog za stečaj so v začetku aprila vložili delavci sami, saj so jim ukrajinski lastniki Agroinda dolžni že več plač in prispevkov. Tedaj so začeli tudi stavkati, stavko pa kasneje prekini zaradi dogovora z vodstvom družbe in lastniki o poplačilu terjatev do delavcev.

V maju zaradi pomanjkanja repromateriala niti niso imeli več možnosti za delo, vendar so po začetku stečaja v 15-dnevnem odpovednem roku ponovno poprijeli za delo. Nekateri med njimi bodo lahko delali še sedem mesecev do dokončanja nujnih del oziroma še naprej, če bo Perdanu uspelo Agroind prodati kot celoto in jih bo prevzel novi lastnik.

STA


Najbolj brano