V zavetju plemenitih do zmage (foto)

Petkov pozni večerni dobrodelni koncert za obolelo nekdanjo kotalkarsko šampionko Lucijo Mlinarič je povsem napolnil renško kotalkarsko dvorano, kjer se je zbralo 800 plemenitih ljudi, ki verjamemo, da bo Lucija raka premagala še drugič.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

RENČE > Kotalkarski klub Renče je svoji najboljši tekmovalki in sedanji trenerki Luciji Mlinarič v petkovem poznem večeru pripravil veličasten dobrodelni koncert. Skoraj dve uri in pol dolgemu programu je prisluhnilo 800 obiskovalcev, ki so - vsak z desetimi evri prispevka za vstopnico - znatno pomagali pri zbiranju denarja, ki ga bo Lucija porabila za zdravljenje.

Po besedah predsednice kluba Nele Pregelj je bil odziv na dobrodelno akcijo velik. Že do petkovega večera se je nabralo krepko čez tisoč darovalcev prostovoljnih prispevkov, ki so donacije vplačali tudi na transakcijski račun Rdečega križa, kjer denar še zbirajo na številki računa: TRR:SI 56 61 00 00 01 2761 764 Sklic: 00 00 22 28 s pripisom za Lucijo.

V Renčah pričakujejo še veliko darovalcev, saj si je prispevek o dobrodelni akciji na klubski facebook strani ogledalo več kot 5000 obiskovalcev iz domovine in tujine.

Prireditev je pod taktirko radijske novinarke in voditeljice Ingrid Kašca Bucik minila ob kakovostni in raznoliki glasbi, s skupinskim nastopom renških kotalkaric in ob izvrstnem vzdušju.

Za nepoznavalce se je zvrstilo kar nekaj presenečenj. Kot dobri glasbeniki so se izkazali kotalkarji Mojca Rusjan (sedaj članica zbora Perpetum Jazzile) , violinistka Tamara Kerševan in kitarist Jan Kerševan ter pevka Ivana Osojnik Kerševan, ob zaključku programa pa se je s kitaro predstavil še njen oče Engelbert Osojnik.

Za zabavo so poskrbeli domači pop ansambel Primavera in s turbo folk poskočnicami Dejan Vunjak.

Valterap je prispeval Luciji posvečeno pesem Največja zmaga. Visoko glasbeno kakovost so v nadaljevanju prispevali priznani izvajalci resne (zbor Provox s solistko Ano Kodelja) in zabavne glasbe.

Po tridesetih letih (tedaj so bili časi znamenitih plesov v bližnji Bukovici) je v spodnji Vipavski dolini spet gostovala Prizma, ki je občinstvu v zrelih letih ogrela dlani, vzdušje pa se je nato stopnjevalo ob prihodu Slavka Ivančiča in Rudija Bučarja.

Posebej Ivančič, ki ima za sabo izkušnjo ponovne vrnitve v življenje po težki prometni nesreči, je ganil navzoče, ko je vzkliknil: “Vrnil sem se živ in poln energije. Zato sem tu, ker vem, da bo tudi Lucija še naprej živa!”

Sledila je njegova znamenita skladba Potegnem črto. Lucija jo je leta 2013 enkrat že potegnila, ko je prvič premagala raka in po tem začela novo življenje z naslovom evropske prvakinje in svetovne podprvakinje. Njen števec odličij z EP in SP se je ustavil pri številki 27, kar v slovenskem kotalkanju ni uspelo še nikomur.

Zdaj pri tridesetih letih črto ob pomoči družine in množice dobrih ljudi vleče drugič z upanjem, da se bo prebila še v tretje življenje.

Dogajanje v Renčah je - spet gologlava zaradi kemoterapije - a živahno in ganjeno skupaj s starši spremljala tik pod odrom. Rudi Bučar ji je posvetil pesem Gremo naprej, za konec pa jo je na oder, kjer so se zbrali vsi nastopajoči, ponesel stric Vladimir Humar. Razlegla se je pesem To smo tisti ljudje, ki pojemo in plešemo in verjetno so vsi odšli domov z upanjem, da bo kombinacija Lucijine železne volje in dobrosrčnosti množice ljudi, ki jo obkrožajo, pripeljala do nove zmage.

Z Lucijo do nove zmage je bil tudi naslov dobrodelne prireditve.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano