V vipavski šoli tudi z igro do znanja

Na OŠ Draga Bajca Vipava so ves minuli teden govorili predvsem angleško. Poletnega jezikovnega tečaja, ki ga organizirajo že peto leto zapored, se je letos udeležilo kar 115 učencev iz Vipavske doline in tudi od drugod.

 Mlajši so se na vipavski šoli angleškega jezika učili tudi skozi 
igro.   Foto: Alenka Ožbot
Mlajši so se na vipavski šoli angleškega jezika učili tudi skozi igro.  Foto: Alenka Ožbot

VIPAVA > Medtem ko so številni šolarji uživali še zadnje počitniške dni, so udeleženci poletnega jezikovnega tečaja pod vodstvom učiteljev iz jezikovne šole English in Action iz Velike Britanije nadgrajevali znanje angleščine.

Letos tudi najmlajši

Na vipavski šoli so ga organizirali že petič, letos pa so znanje angleščine pod vodstvom sedmih angleških učiteljev nadgrajevali tudi učenci prve triade. Ti so imeli krajši program, vsak dan po tri ure pouka, učenci od 4. do 9. razreda pa so se učili po šest ur na dan. Skupno se je letos na tečaj vpisalo kar 115 šolarjev iz več kot desetih šol iz Vipavske doline, pa tudi iz Postojne, Črnega Vrha in drugih bolj oddaljenih krajev.

Učitelji ne razumejo slovensko, tako da otroci med poukom ves čas govorijo angleško. Tečaj je kot vsako leto trajal pet dni, zaključil pa se je z večernim nastopom, na katerem so se učenci predstavili v angleščini. “Poudarek je na odpravljanju strahu pred komunikacijo v angleščini. Otroci spoznajo, da ni treba, da razumejo vsako besedo, ampak da razumejo vsebino govora,” pravi koordinatorka tečaja Sonja Simonič Puc.

Z angleščino do prijateljev in službe

Med mlajšimi sta bila letos v Vipavi sedemletni Tai Bratož in osemletni Maksim Jazbar iz Ajdovščine. “Angleščina mi je zelo všeč, učiteljica je prijazna in jo kar dobro razumem,” je navdušen Maksim. Tai pa pravi, da mu je bilo najbolj všeč, ker jezik spoznavajo skozi igro. “Igramo se in tudi barvamo in pojemo. Znanje tujega jezika je pomembno, saj če dobimo nove prijatelje, ki ne znajo slovensko, lahko govorimo z njimi,” je modro pristavil. Prvič je bila na tečaju tudi trinajstletna Tajda Lampe iz vasi Višnje. “Želela sem nadgraditi znanje angleščine. Znanje tujih jezikov je pomembno, da se lahko sporazumevaš s tujci, potuješ v druge države in tudi najdeš zaposlitev,” je povedala.

ALENKA OŽBOT


Najbolj brano