V šempetrski bolnišnici imajo nov sistem nabavljanja medicinskih pripomočkov

V splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici so s februarjem spremenili način nabave medicinskih pripomočkov. Po novem imajo po področjih sklenjene okvirne sporazume z odpiranjem konkurence za posamezne nabave. Zadnje povpraševanje za ponudbo nabave kolčnih protez je bilo izdano prejšnji mesec, končno ponudbo pa čakajo v sredo.

V splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici so s februarjem 
spremenili način nabave medicinskih pripomočkov.  Foto: Leo Caharija
V splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici so s februarjem spremenili način nabave medicinskih pripomočkov.  Foto: Leo Caharija

ŠEMPETER PRI GORICI > V šempetrski bolnišnici so pridobili podatke iz ostalih bolnišnic in vzpostavili stik s proizvajalcem kolčnih protez, od katerega zdaj neposredno kupujejo te pripomočke. Ker pa je tak način naročanja zahteven, so se po besedah direktorice bolnišnice Nataše Fikfak odločili za nov razpis, ki se bo iztekel sredi prihodnjega tedna.

Direktorica je že imenovala delovno skupino, ki jo sestavljajo strokovnjaki na področju javnih naročil, računalniške programske podpore, financ, lekarne in ortopedskega področja.

Delovna skupina je prve pogovore z dobavitelji že opravila, preverila pa bo tudi, kakšni so opisi potreb v postopkih javnega naročanja, kako poteka pogajanje za cene in kakšen je trg.

“Kot za kolčne proteze smo na podlagi sklenjenih okvirnih sporazumov izvajali povpraševanje za nove ponudbe za vsa področja medicinskih pripomočkov in sicer od septembra letos in jih bomo predvidoma izvajali do pomladi 2017,” je še povedala direktorica.

Splošna bolnišnica dr. Franca Derganca Nova Gorica je dobavitelju za kolčne proteze doslej plačevala po precej višji ceni kot primerljive ustanove drugod v Sloveniji. Po pregledu javnih naročil so v šempetrski bolnišnici ugotovili, da so sicer vsi postopki in vse sklenjene pogodbe zakoniti in pravilni.

Sicer pa je ministrstvo za zdravje zaradi vseh očitkov iz leta 2014 že uvedlo upravni nadzor, ki še vedno ni zaključen.

STA


Najbolj brano