V rokavu imajo dva jockerja

Dogovor z bankami o prestrukturiranju finančnih obveznosti, ki Hitu omogoča nove razvojne priložnosti, je skupaj z rastjo prihodkov in dobička iz tekočega poslovanja najbolj zaznamoval letošnje poslovanje, ko družba praznuje 30-letnico igralniške dejavnosti.

V Hitovem  Parku so že začeli z gradnjo igralnice na prostem. Ta naj bi  na nadstrešku pred vhodom zaživela do velikonočnih praznikov. Foto: Nace Novak
V Hitovem Parku so že začeli z gradnjo igralnice na prostem. Ta naj bi na nadstrešku pred vhodom zaživela do velikonočnih praznikov. Foto: Nace Novak

NOVA GORICA > “Verjamemo, da bo Hit letošnje leto zaključil v boljši kondiciji iz poslovanja kot leto pred tem,” je povedal predsednik Hitove uprave Dimitrij Piciga.

V enajstih mesecih je Hit ustvaril 136 milijonov evrov bruto realizacije. Obisk igralnic se je sicer znižal za 2,3 odstotka, zato pa je bilo nočitev za 11,5 odstotka več kot lani. Dobiček iz poslovanja znaša pet milijonov evrov, čisti dobiček pa 1,4 milijona evrov.

Hit je zadolženost zmanjšal za skoraj sedem milijonov, zdaj znaša dobrih 92 milijonov. Letos so izpeljali za dobrih 5,3 milijona evrov naložb, prihodnje leto jih načrtujejo dvakrat več. Največja naložba, vredna milijon evrov, bo gradnja igralnice na prostem v sklopu centra Park. V njej bo na 88 igralnih avtomatov in tudi štiri igralne mize, kar je novost v Hitovi ponudbi “Open Air” igralnic, saj so lahko gostje do zdaj na odprtem igrali (in zraven kadili) le na igralnih avtomatih.

Po letu 2020 načrtujejo v Hitu dve večji prebojni naložbi. Prva je izgradnja večjega igralniško-zabaviščnega centra na Goriškem, čim bližje avtocesti, v katerem bo poudarek na bazenskem kompleksu v duhu bližine morja. Druga pa bo naložba v celovit Alpine Spa Casino Resort v Kranjski Gori. Izpeljava obeh je časovno in finančno povezana z razdolževanjem oziroma z možnostjo vstopa strateškega partnerja, ki bi omogočil razvojno naravnano dokapitalizacijo Hita.

NN


Najbolj brano