V pričakovanju nove telovadnice

Prvi šolski dan je na osnovni šoli Dornberk minil v še večjem pričakovanju, kot je običajno. S krajšo slovesnostjo so namreč zaznamovali začetek gradnje nove šolske telovadnice.

Župan Matej Arčon, ravnateljica Dragica Vidmar in direktor 
podjetja Zidgrad Igor Božič (z desne) so učencem obljubili, da 
se bo naslednje šolsko leto začelo z otvoritvijo nove telovadnice.  Foto: Vesna Humar
Župan Matej Arčon, ravnateljica Dragica Vidmar in direktor podjetja Zidgrad Igor Božič (z desne) so učencem obljubili, da se bo naslednje šolsko leto začelo z otvoritvijo nove telovadnice.  Foto: Vesna Humar

DORNBERK > Trajalo je dolgo, a nazadnje se je vendarle zgodilo. S takšnimi občutki so ravnateljica Dragica Vidmar, učitelji in učenci šole ter starši ploskali današnjemu uradnemu začetku gradnje nove telovadnice, ki bo stala na sedanjem asfaltiranem športnem igrišču.

“Letos bomo še malo stisnili zobe, ampak v veselem pričakovanju, da bomo čez približno eno leto le v novi stavbi,” je povedala Vidmarjeva ob dobrodošlici prvošolcem. “Veselili smo se vašega prihoda in od vas veje posebno vznemirjenje. Vem, dragi prvošolci, da ste čudovita generacija, veseli in radovedni in verjamem, da vam bo šola to radovednost potešila,” je še sporočila novopečenim šolarjem. Letos jih je 30, od tega devet na podružnični šoli v Prvačini.

“Letos boste lahko spremljali, kako bodo delavci s tovornjaki in bagerji pridno zidali, drugo leto pa se bomo vsi skupaj veselili nove pridobitve,” pa je učencem in staršem zagotovil župan mestne občine Nova Gorica Matej Arčon, ki je prepričan, da bo stavba v pogodbenih 300-ih dneh zgrajena in ima samo eno dilemo: “Ne vem, če bom prvi gol dal po rokometno ali nogometno.”“Mi bomo veseli vsakega gola,” je modro zaključila ravnateljica, ki je na zaključek “akcije telovadnica” s starši in učenci morala čakati kar nekaj let.

Gradbeno podjetje Zidgrad bo z deli pričelo 15. septembra. VH


Najbolj brano