V ponedeljek dražba 18 stanovanj v Eda Centru

Na dražbi 11. julija bo iz stečaja gradbenega podjetja Euroinvest naprodaj 18 večinoma nedokončanih stanovanj v poslovno-stanovanjski stolpnici Eda Center v središču Nove Gorice. Stanovanja, ki so velika od 65,5 do 188,3 kvadratnega metra, bodo naprodaj po neto izklicnih cenah med 121 in 246 tisoč evri. Ločeno bo na voljo še 25 parkirišč.

Na dražbi 11. julija bo iz stečaja gradbenega podjetja 
Euroinvest naprodaj 18 večinoma nedokončanih stanovanj v 
poslovno-stanovanjski stolpnici Eda Center v središču Nove 
Gorice. Foto: Leo Caharija
Na dražbi 11. julija bo iz stečaja gradbenega podjetja Euroinvest naprodaj 18 večinoma nedokončanih stanovanj v poslovno-stanovanjski stolpnici Eda Center v središču Nove Gorice. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Dokončani sta samo dve stanovanji, v preostala bo po besedah stečajne upraviteljice Euroinvesta Branke Remškar za dokončanje treba vložiti med 300 in 400 evri na kvadratni meter. Stanovanja so namreč brez talnih oblog, kopalniške opreme, potrebno je beljenje sten. Vsakemu stanovanju pripada odprta loža, ki meri od 12 do 57 kvadratnih metrov, poroča siol.net.

Za izklicno ceno 120.746 evrov je na prodaj 65 kvadratnih metrov veliko nedokončano stanovanje s shrambo in dvema parkirnima prostoroma. Če odštejemo ceno dveh parkirišč, je kvadratni meter stanovanjske površine na prodaj za 1700 evrov, v stanovanje pa bo treba vložiti še približno 300 evrov po kvadratnem metru, dodajajo na spletnem portalu.

Ogled nepremičnin je mogoč po predhodnem dogovoru. Javne dražbe se bo lahko udeležil le tisti, ki bo do 10. julija vplačal varščino v višini deset odstotkov izklicne cene.

Najdražje, za 246.228 evrov, bo naprodaj 190 kvadratnih metrov veliko nedokončano stanovanje oziroma 1200 evrov za kvadratni meter stanovanjske površine. 25 parkirišč se bo prodajalo posamično. Izklicna cena za parkirno mesto znaša 8.088 evrov, za nedokončane parkirne bokse pa približno 12 tisočakov, še piše siol.net.

Spletno uredništvo


Najbolj brano