V novogoriških srednjih šolah ne bo kadrovskih rezov

V javnosti se je danes pojavila novica, da nekateri srednješolski učitelji še tik pred začetkom novega šolskega leta ne vedo, ali bodo septembra še imeli zaposlitev. Presežki kadrov naj bi bili tudi v Novi Gorici.

V novogoriških srednjih šolah bo učiteljev res nekoliko manj, 
a ne zaradi odpuščanj. Foto: Nace Novak
V novogoriških srednjih šolah bo učiteljev res nekoliko manj, a ne zaradi odpuščanj. Foto: Nace Novak

NOVA GORICA > V obeh ustanovah v mestu, pod okriljem katerih so združene vse tam delujoče srednje šole, trdijo, da ne bodo odpuščali. Res pa je, da učiteljev ne bo več toliko, kot v preteklem šolskem letu. Ravnateljica Gimnazije Nova Gorica Jasna Rojc je povedala, da so imeli nekaj upokojitev in žal tudi smrti v kolektivu in da vseh teh ne bodo nadomestili z novimi zaposlenimi. “Nimamo pa viškov, ne odpuščamo,” je zatrdila.

Podobno razlaga tudi Egon Pipan, direktor Šolskega Centra Nova Gorica. Tam je spomladi dejansko kazalo, da viški bodo, vendar so to rešili tako, da so nekaterim učiteljem našli delo tako v novogoriški kot ajdovski gimnaziji, nekaj, štiri ali pet, si jih je upokojilo, ostale so prerazporedili. “Res je, da bo z novim šolskim letom učiteljev manj, nekje pet, šest, a ne bomo nikogar odpustili,” poudarja direktor.

AMBROŽ SARDOČ


Najbolj brano