V inšpekcijskem nadzoru zaprli 59 gostinskih obratov

Uprava za varno hrano je lani pregledala 1384 gostinskih objektov, pri čemer jih le 813 ali 58,7 odstotka ni imelo nobene nepravilnosti. 59 objektov pa so zaprli.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

LJUBLJANA > Inšpektorji so preverjali, ali so bili izpolnjeni vsi higienski pogoji v pregledanih objektih (prostori, oprema, naprave in ostali pripomočki namenjeni rokovanju z živili), sledljivost uporabljenih živil, ustreznost rokovanja z živili, primernost osebne higiene in usposobljenost oseb, ki delajo z živili. Pri tem so bili inšpektorji zlasti pozorni na sledljivost živil.

Gostinci so največkrat kršili predpise na področju higienskih razmer v objektih, nato pri sledljivosti, sledi notranji nadzor in vodenje dokumentacije ter na področju usposobljenosti zaposlenih, ki delajo z živili.

Seznam je na voljo na tu.

NR


Najbolj brano