V inšpekcijskem nadzoru zaprli 59 gostinskih obratov
Slovenija
04. 02. 2015, 18.34
, posodobljeno: 31. 10. 2017, 20.47
Uprava za varno hrano je lani pregledala 1384 gostinskih objektov, pri čemer jih le 813 ali 58,7 odstotka ni imelo nobene nepravilnosti. 59 objektov pa so zaprli.
LJUBLJANA
> Inšpektorji so preverjali, ali so bili izpolnjeni vsi higienski pogoji v pregledanih objektih (prostori, oprema, naprave in ostali pripomočki namenjeni rokovanju z živili), sledljivost uporabljenih živil, ustreznost rokovanja z živili, primernost osebne higiene in usposobljenost oseb, ki delajo z živili. Pri tem so bili inšpektorji zlasti pozorni na sledljivost živil.
Gostinci so največkrat kršili predpise na področju higienskih razmer v objektih, nato pri sledljivosti, sledi notranji nadzor in vodenje dokumentacije ter na področju usposobljenosti zaposlenih, ki delajo z živili.
Seznam je na voljo na tu.
NR