V Štalone ne bodo vlagali

Kot kaže, se bo letos v briško občinsko blagajno nateklo približno toliko denarja, kot so sprva predvideli. Toda občina ne bo porabila 290.000 evrov, ki jih je sredi leta rezervirala za urejanje prostorov za mladinske dejavnosti.

Andrej Markočič Foto: Alenka Ožbot
Andrej Markočič Foto: Alenka Ožbot

DOBROVO > Občina Brda naj bi letos zbrala skoraj 7,3 milijona evrov in jih potrošila skoraj 7,25 milijona, kar kljub dvema potrjenima rebalansoma proračuna (drugega je svet občine “požegnal” v torek) ne odstopa prav veliko od prvotnih predvidevanj.

Pri naložbah, ki so se jih že lotili izvajati in jih letos tudi plačujejo, velikih sprememb ni. Zato pa so se na Dobrovem za zdaj odpovedali načrtom ali študijam za določene naložbe in v dveh primerih črtali bolj zajetne zneske. Zamaknili so obnovo kulturnega doma v Medani, za kar so načrtovali potrošiti 54.400 evrov, predvsem pa so iz proračuna črtali vseh 290.000 evrov za investicije in investicijsko vzdrževanje prostorov za mladinsko dejavnost. Od tega so nameravali 170.000 evrov porabiti za nakup poslovnih prostorov in 120.000 evrov za gradbena dela.

Občina torej še ne bo kupila dela poslovne stavbe v tako imenovanih Štalonih pod Dobrovim, poleg tamkajšnje bencinske črpalke. Kot je pred svetniki občine pojasnil direktor občinske uprave Andrej Markočič, so se za takšen korak odločili zlasti zato, ker je financiranje države letos zelo nezanesljivo. Tako so jim, na primer, v Ljubljani naknadno znižali prvotno odobreni znesek, namenjen različnim naložbam, in sicer z 210.000 evrov na nekaj čez 142.000, dogaja se tudi, da ko država odobri sofinanciranje določenega projekta, v “drobni tisk” zapiše, da sofinanciranje velja le, če bo denar zagotovljen v proračunu države in podobno.

Sicer pa v Štalonih po besedah Markočiča nimajo namena urediti takšnih mladinskih prostorov, ki bi služili za zabavo: gre bolj za pisarne, ki bi jih lahko uporabljale različne organizacije. AS


Najbolj brano