V Šempetru pri Gorici se začenja jubilejni Slovenski forum inovacij

V Šempetru pri Gorici se bo v organizaciji javne agencije Spirit Slovenija ter ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo začel jubilejni Slovenski forum inovacij, ki bo letos doživel deseto izvedbo. Na njem se bo predstavilo 45 izbranih inovacij.

Za predstavitev na forumu se je letos prijavilo 87 inovacij, 
36-članska komisija pa je izbrala 45 najboljših. Fotografija je 
simbolična. Foto: Mojca Milone
Za predstavitev na forumu se je letos prijavilo 87 inovacij, 36-članska komisija pa je izbrala 45 najboljših. Fotografija je simbolična. Foto: Mojca Milone

ŠEMPETER PRI GORICI > Za predstavitev na forumu, ki bo danes in jutri, se je letos prijavilo 87 inovacij, 36-članska komisija pa je izbrala 45 najboljših, od tega 33 inovativnih proizvodov in 12 inovativnih storitev. Končna ocena vsake prijave je bila sestavljena iz treh ločenih ocen, v okviru katerih je komisija ovrednotila tehnične, vsebinske, inovacijske in podjetniško-poslovne vidike.

Poleg sejemske predstavitve inovacij ter mreženj bosta oba dneva foruma postregla s konferenčnim programom, razdeljenim na posamezne programske sklope, katerih rdeča nit bo nujnost reinoviranja. Prvi dan foruma se bo zaključil s podelitvijo priznanj najboljšim inovacijam po posameznih kategorijah, prvič pa bodo podelili tudi priznanje za inovacijo z družbenim učinkom.

Slovenski forum inovacij vsako leto obišče okrog 2000 podjetnikov, razvojnikov, raziskovalcev, inovatorjev, menedžerjev, predstavnikov podpornih institucij, novinarjev in drugih. Na vseh deset forumov doslej se je prijavilo okrog 1600 inovacij, izbranih oziroma razstavljenih pa je bilo 460.

Drugi dan foruma bo mednarodno obarvan, povezan bo z mednarodno investicijsko konferenco Coinvest Venture Days. Gre za nadgradnjo ob jubileju foruma, saj je vizija agencije Spirit, da dogodek postane ena od pomembnejših inovacijsko-investicijskih prireditev v tem delu Evrope ter s tem prispeva k vzpostavljanju poslovnih vezi med slovenskim in tujim inovativnim potencialom.

STA


Najbolj brano