V Posočju je poplavljalo stanovanja in kleti

Močne padavine so sinoči povzročile precej težav v Posočju. V Bovcu in Kobaridu je meteorna voda poplavljala stanovanja in kleti, na cesti Srpenica-Žaga pa se je sprožil zemeljski plaz.

V naselju Dvor v Občini Bovec je meteorna voda zalila 
stanovanjski objekt. Foto: Pgd Bovec
V naselju Dvor v Občini Bovec je meteorna voda zalila stanovanjski objekt. Foto: Pgd Bovec

POSOČJE > Malo po 19. uri je v Bovcu in v Mali vasi zaradi močnih padavin narasla gladina potoka Gereš. Voda je poplavljala cestišče in tamkajšnje ulice. Gasilci PGD Bovec so postavili protipoplavne vreče, da so preprečili vdor vode v stanovanjske objekte ter očistili in sprostili zamašene meteorne kanale.

Malo pred 21. uro se je na regionalno cesto Srpenica - Žaga sprožil zemeljski plaz, zaradi katerega je nasedlo osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Bovec, PGD Srpenica in Cestno podjetje Nova Gorica, ki so očistili in za promet odprli polovico cestišča ter nasedlo vozilo rešili iz plazu.

Gasilci so imeli precej sela tudi s črpanjem vode iz poplavljenih kleti in stanovanj. Meteorna voda je na Bovškem zalila stanovanski objekt v Dvoru ter skladišče planinske koče v Trenti. Na Kobariškem pa je poplavilo stanovanji v Sedlu in v Kredu, klet stanovanjskega objekta v Podbeli ter garažo in restavracijo v Starem selu.

Spletno uredništvo


Najbolj brano