V Novi Gorici so prenovili dva marketa

Velika trgovska središča na robu mesta središčem vse bolj jemljejo značaj nakupovalnega cilja. V Novi Gorici so se nekateri trgovci kljub temu odločili, da celovito obnovijo svoje mestne poslovalnice. Tega so se še posebej razveselili starejši, pa tudi drugi, ki po nakupih raje oddidejo brez avtomobila.

Dva večja marketa v centru Nove Gorice  so prenovili tudi zato, ker sta bila objekta dotrajana  Foto: Leo Caharija
Dva večja marketa v centru Nove Gorice so prenovili tudi zato, ker sta bila objekta dotrajana  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > V zadnjih letih se trgovine selijo v nakupovalna središča na obrobje mest, kar je zelo neugodno predvsem za starejše in vse tiste, ki bodisi nimajo prevoza ali jim je dostop kako drugače otežen. Predvsem slednji so zadovoljni, da so v Novi Gorici v zadnjem času skoraj sočasno obnovili dva večja marketa.

Osvežitev pritličja Trgovske hiše

“Gre za trgovino v središču mesta, v katero ne zahajajo le starejši, ki so jim večji centri na obrobju mesta predaleč, ampak dnevno tudi šolarji in dijaki ter zaposleni v pisarnah okoliških podjetij. Zato smo ponudbo in storitve prilagodili njihovim dnevnim nakupom,” nam je povedala Tanja Durin iz Mercatorja. Poleg nove opreme so v Trgovski hiši uvedli toploteko s ponudbo toplih jedi in sveže pečenih pic za malico. “Odslej lahko svojim dnevnim nakupom dodam tudi že pripravljene jedi in prihranim čas za kuhanje,” je navdušena domačinka Karla Škrlj, ki so ji zanimive tudi samopostrežne blagajne. Kot pojasnjujejo v trgovini, so povečali oziroma izboljšali tudi drugo ponudbo. “Odziv stalnih kupcev na prenovo marketa je zelo dober, kar se pozna tudi pri poslovanju trgovine, saj pridobiva nove kupce,” pravi poslovodkinja Nataša Klinec.

Obisk se je povečal

Prenovo in izboljšavo ponudbe so opravili tudi v marketu Tuš sredi Ulice Gradnikove brigade. “Nad prenovo sem navdušena in sedaj še raje zahajam sem. Market je bolj svetel, odprt, v njem se lažje gibljem kot prej, izdelki so bolj pregledni,” nam je zaupala 80-letna redna nakupovalka, ki se v trgovino pripelje kar s kolesom. Ker so nakupovalna središča na robu mesta odročna, vozniškega izpita za avto pa nima, ji je omenjeni market najbližji za nakup živil. “Beležimo večji obisk kot pred prenovo, zanimivo pa je, da smo na nove police uspeli zložiti precej več izdelkov kot prej. Standardi sodobnega nakupovanja niso všeč le našim strankam, ampak tudi nam zaposlenim,” dodaja poslovodja Lucija Plahuta.

Kot se je pokazalo, so ljudje s prenovo dveh večjih marketov v mestu zadovoljni. Nekateri si vendarle ne predstavljajo, da bi se prav vse selilo v nakupovalne centre, zaradi česar bi kratko potegnili prav tisti, ki do njih težje pridejo ali pa sploh ne zmorejo ...

ANA CUKIJATI


Najbolj brano