V Novi Gorici je zopet na obisku Ana Desetnica

Ana Desetnica, ki v teh dneh zavandrala po Sloveniji, se je konec tedna znova ustavila v Novi Gorici in prvič tudi v Sežani.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

Uvodni uličnogledališki sobotni večer v Novi Gorici je bil ognjevit. Dobesedno. Performerji uličnega teatra Priden možic, gledališča Čupakabra in umetnostni varilci ŠlosArt so uprizorili intenzivno predstavo ognjenega gledališča Sodrga, ki je niti dež, ki je še kakšne pol ure pred začetkom prav nesramno mešal štrene, ni pogasil. Ljudi je sicer ob kislem vremenu sicer prišlo manj, kot je bilo pričakovati, zato pa so tisti, ki so tam bili, dobili eksplozivno zgodbo, ki se je vila od prepotentnega birokrata, ki se loti škratov, ki ohranjajo umetnost ognja, do odprte Pandorine skrinjice destrukcije in ognjenega inferna - vključno z iskrami in ognjem.

Po intenzivnem sobotnem večeru je bilo nedeljsko dopoldne bistveno bolj umirjeno. Ana Desetnica je v petek prvič gostovala tudi v Sežani s štirimi predstavami pri Kosovelovem domu. V Novo Gorico se spet vrne prihajajoči konec tedna: v soboto z Amaterskim mladinskim odrom in Gledališčem Ane Monro, v nedeljo pa s francoskimi Lonely Cicrcus. MM


Najbolj brano