V Novi Gorici danes film pod “zvezdami”

Na Letnem kinu Silvana Furlana v Novi Gorici na ploščadi za novogoriško mestno hišo se od danes do 10. avgusta obeta deset različnih filmskih izkušenj. Rdeča nit ostaja enaka kot minulo leto - to je, da lahko vsakdo najde film zase, predstavljeni bodo različni žanri in formati.

Na Letnem kinu Silvana Furlana v Novi Gorici na ploščadi za novogoriško mestno hišo se od danes do 10. avgusta obeta deset različnih filmskih izkušenj Foto: Leo Caharija
Na Letnem kinu Silvana Furlana v Novi Gorici na ploščadi za novogoriško mestno hišo se od danes do 10. avgusta obeta deset različnih filmskih izkušenj Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Posebno mesto so tudi letos namenili slovenski produkciji, saj organizatorji trdno verjamejo, da imamo Slovenci kvaliteten film, ki včasih tudi po krivem spregledan.

Na otvoritvenem večeru bodo nocoj ob 21. uri prikazali film Zoran, moj nečak idiot, ki je prejel številne nagrade doma in v tujini. Posnet je bil prav na Goriškem in odseva večkulturno dimenzijo tega prostora. Že od 20. ure dalje bo na prizorišču letnega kina odprta tudi Osmica Zoran, s katero vam bo ekipa filma Zoran, moj nečak idiot, zaželela prijazen večer in dobrodošlico na otvoritvi.

V primeru slabega vremena bo otvoritveni film letnega kina prenešen na ponedeljek, 28. avgusta. Ta dan bodo ob 20.30 na Poletni sceni na ploščadi za novogoriško mestno hišo na ogled fotografije članov Foto kluba Nova Gorica iz Maroka 2014.

Letni kino Silvana Furlana v Novi Gorici se še naprej povezuje s pomembnimi filmskimi institucijami tako v Sloveniji kot širše. Ta med drugim prinaša film Šund, večer pa nastaja v sodelovanju z mestnim kinom Kinodvor. Posebna pozornost pa bo namenjena tudi mladinskemu in družinskemu filmu.

"V duhu razvijanja filmske kulture si še posebej želimo širši publiki približati kvaliteten slovenski film," je v povabilu na predstave zapisala Mirka Križnič iz novogoriške občine.

Zaključni večer bo v letu, ki ga na novogoriški mestni občini posvečajo plesu, namenjen prav plesni umetnosti. Začeli ga bodo s kratkim filmom Trenutek vročice, v katerem nastopata domača vrhunska plesalca Nastja Bremec in Michal Rynia v okolju novogoriške stolpnice Eda centra.

STA


Najbolj brano