V Novi Gorici bo po praznikih zadišalo v petek

V Novi Gorici bodo v prednovoletnem času tradicionalno pripravili številne prireditve. Začenjajo se v petek s prižigom lučk na slavnostno okrašenem Bevkovem trgu v središču Nove Gorice, prireditve pa bodo pripravljali vse do 2. januarja. Tako kot prejšnja leta bo vabilo drsališče, za okrasitev pa bodo poskrbeli otroci iz Vrtca Nova Gorica.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

NOVA GORICA > Posebni bodo tudi letošnji novoletni okraski, ki jih iz pretežno naravnih materialov skupaj z vzgojiteljicami in starši pripravljajo otroci iz vseh enot Vrtca Nova Gorica. Ko bodo v središču mesta prvič zasijali v soju prazničnih luči, bo pred obiskovalci zaživela lutkovna predstava Zvezdica Zaspanka, otroci iz vrtca bodo tudi zapeli in pričarali pravcato decembrsko vzdušje.

Tudi letos bo med 20. in 23. decembrom zaživel knjižni sejem Knjige pod jelkami, ki ga pripravljajo z Društvom humanistov Goriške. Knjige bodo ponujali v manjših šotorih, poleg sejemske prodaje pa pripravljajo tudi bogat spremljevalni program za vse generacije. Kot je na današnji novinarski konferenci povedal predsednik društva Miha Kosovel, pripravljajo delavnice za otroke in odrasle, pripravljajo predstavitve knjižnih novosti, pogovore z avtorji in glasbeni program.

Koncertni del letošnjih novogoriških prireditev je strnjen na konec leta, je povedala podžupanja novogoriške občine in vodja skupine za pripravo novoletnih prireditev Ana Zavrtanik Ugrin. Obiskovalcem bo na voljo tudi tržnica domačih dobrot in izdelkov, božično-novoletnemu sejmu pa so se letos v Novi Gorici odpovedali.

Mirka Križnič iz novogoriške mestne občine je povedala, da ognjemeta ob vstopu v leto 2017 ne bo, 6000 evrov bodo namesto tega raje namenili za lajšanje socialnih stisk v občini. Dobrodelno bodo porabili tudi denar, ki se bo nabral ob izposoji drsalk na drsališču, saj ga bodo namenili za različne programe Mladinskega centra.

Za celotno dogajanje bo Mestna občina Nova Gorica namenila 65.000 evrov, tretjina tega zneska bo namenjenega za izvajalce programa, kar dve tretjini pa za vso potrebno infrastrukturo in varovanje, je povedala Matejka Ambrož iz Mestne občine Nova Gorica. Ureditev drsališča bo Mladinski center stala še dodatnih 24.000 evrov.

Program prireditev, vsaj kar se tiče knjižnega sejma, še ni dokončen. Zato vabijo vse, ki se jih želijo udeležiti, da dobijo podrobnejše informacije o njih na spletnih straneh občine in Društva humanistov Goriške.

STA


Najbolj brano