V Novi Gorici 130 butičnih piv z vsega sveta

V Novi Gorici je pet investitorjev nedavno odprlo trgovino s pivi, ki so jo poimenovali Beerightback. V njej je na voljo približno 130 različnih vrst piva iz mikropivovarn, ki jih ni mogoče kupiti v živilskih trgovinah.

V Novi Gorici je pet investitorjev nedavno odprlo trgovino s 
pivi, ki so jo poimenovali Beerightback. Foto: STA
V Novi Gorici je pet investitorjev nedavno odprlo trgovino s pivi, ki so jo poimenovali Beerightback. Foto: STA

NOVA GORICA >"Poudarek dajemo prodaji lokalnih in slovenskih piv, sicer pa ta prihajajo z vsega sveta. Iz Škotske, Danske, Srbije, Češke, Nemčije, Italije, Belgije, Slovaške, Nizozemske, Irske, Anglije, Amerike in Hrvaške," je povedal eden od lastnikov trgovine Patrik Kresojevič.

Na voljo so piva skoraj vseh vrst in okusov, kot so lager, pšenično, ale, pale ale, IPA, stout, porter, trappist, mogoče je dobiti tudi piva, ki imajo okus po sadju, čokoladi in kavi. Stopnja alkohola v njih se giblje med 3,8 in 15 odstotki.

Lastniki trgovine ugotavljajo, da Slovence zelo zanimajo različne vrste piva, veliko posameznikov poskuša variti pivo, odpirajo se številne male pivovarne. Tudi zato so načrti ekipe Beerightback veliki. Nekoč si želijo odpreti verigo trgovin Beerightback po vsem svetu, pod to znamko pa izdelati tudi lastno pivo.

STA


Najbolj brano