V Milano prihaja Smaragdna dežela

Od jutri do konca maja se bo na svetovni razstavi Expo v Milanu predstavljala Smaragdna dežela. S tem naslovom in s sloganom Življenje teče v barvah tam nastopa 13 severnoprimorskih občin.

Na Expo prihaja Smaragdna dežela, v kateri življenje teče v 
barvah. Foto: Arhiv Rra
Na Expo prihaja Smaragdna dežela, v kateri življenje teče v barvah. Foto: Arhiv Rra

> NOVA GORICA > Zastopanje Slovenije na svetovni razstavi Expo v Milanu za Krasom in Istro od sobote nadaljuje severna Primorska. Predstavlja se kot Smaragdna dežela. Kot je pojasnil Črtomir Špacapan, direktor Regijske razvojne agencije (RRA), ki vodi projekt, je to prva velika predstavitev skupne turistične destinacije 13 severnoprimorskih občin pod novim imenom (prej Smaragdna pot) in s sloganom Življenje teče v barvah, saj se smaragdna barva Soče prepleta z raznolikostjo pokrajine. V celostni podobi se barve vrstijo v geografskem zaporedju od severa proti jugu: dolina Soče s smaragdno, Idrija in Cerkno z modro, Brda z rumeno, Nova Gorica in Kras z rdečo in Vipavska dolina z zeleno barvo.

“Tako se lotevamo nove strategije razvoja turizma v severnoprimorskih občinah. Imamo lepo priložnost, Milano namreč ni daleč in tam bo ves svet,” je optimističen Špacapan.

V ospredju bodo predstavitev možnosti za aktivni oddih v naravi, gastronomska ponudba, vina, zabava, podzemni svet, tradicija in Unescova dediščina. V našem paviljonu in pred njim bodo poskrbeli za pestro dogajanje mojstri mešanja koktajlov, mlade slovenske gimnastičarke, kuharski mojster Tomaž Kavčič, briški vinar Igor Tomažič z vini, ki zorijo na dnu Piranskega zaliva, ter predstavniki Hita in podjetja Intra Lighting. Morda se bo naokoli potikala tudi maskota v podobi češnje. Na razstavi se bodo predstavila tudi nekatera severnoprimorska podjetja.

Črtomir Špacapan je prepričan v uspešen nastop Smaragdne dežele in vse Slovenije. Napovedani so številni obiski našega paviljona iz Slovenije in tujine.

DK


Najbolj brano