V Lavričevi knjižnici znova festival pravljic

Če vas v teh dneh zamikajo pravljice, vas bo zagotovo pot zanesla v Lavričevo knjižnico, kjer so v okviru 18. pripovedovalskega festivala Pravljice danes pripravili lokalni festival pravljic. Do 20. marca jim je mogoče prisluhniti v Ajdovščini, Vipavi, Podnanosu in v potujoči knjižnici.

Lavričeva knjižnica vabi na festival pravljic.  Foto: Lavričeva Knjižnica
Lavričeva knjižnica vabi na festival pravljic.  Foto: Lavričeva Knjižnica

AJDOVŠČINA > Ob rednih uricah pravljic in ponudbi drugih dejavnosti za najmlajše in mladino, so v Lavričevi knjižnici drugo leto zapored pripravili festival pravljic. Začel se je v ponedeljek, v krajevni knjižnici Vipava, z lutkovno predstavo Tri pomaranče, v izvedbi waldorfskega vrtca Zlata ptica. Festival bo potekal dva tedna, namenjen je različnim starostnim skupinam, pravljicam pa bo mogoče prisluhniti v Ajdovščini, Vipavi, Podnanosu in na potujoči knjižnici. “Letos smo še posebej želeli izpostaviti ljudske pravljice, ki so kakovostne, včasih lahko tudi grozljive in napete, na koncu pa vedno zmaga dobro nad slabim. To je sporočilo, ki ga želimo posredovati tudi otrokom, saj se nam zdi, da je tega premalo,” pojasnjuje knjižničarka Alenka Furlan.

V izbor so poleg klasičnih ljudskih pravljic uvrstili tudi pravljice in pripovedke z zgornjevipavskega konca. Ob knjižničarjih Martini Zalar, Alenki Furlan, Jasmini Ušaj Česnik in Matjažu Stibilju bodo pravljična srečanja obarvali sodelavci iz obeh občin Franc Černigoj, Magda Rodman, Magda Ambrožič, dijaki predšolske vzgoje iz Srednje šole Veno Pilon in Teja Kete iz waldorfskega vrtca Zlata ptica. AT


Najbolj brano