V Klan'cu so zapeli

V starem delu Tolmina, kjer so hiše nanizane ob strmem klancu, je bilo ob koncu tedna veselo pevsko razpoloženje. V organizaciji mešanega pevskega zbora Canto ergo sum so pripravili tradicionalno, peto prireditev Klan'c z več nastopajočimi, hkrati pa je zbor z 20 člani in zborovodkinjo Katarino Kovačič izvedel tudi svoj letni koncert.

 V starem delu Tolmina  so pripravili tradicionalno, peto 
prireditev Klan
V starem delu Tolmina so pripravili tradicionalno, peto prireditev Klan'c.  Foto: Arhiv Canto Ergo Sum

TOLMIN > Pred številnimi Klančarji, ki so organizatorjem prijazno prepustili dvorišča, in mnogimi obiskovalci so uprizorili otroško predstavo, mladež se je družila v ustvarjalnih delavnicah. Brali so poezijo, kot gosta zbora sta nastopila trio Obup in Razalije, nato pa so številni poslušali koncert skupine Katalena. Kot so povedali njeni člani, se že dolgo niso počutili tako prijetno in domače kot v Klancu. Za razpoloženje je skrbel DJ Abdulah Šalom.

“Med drugim smo s prireditvijo obiskovalce ponovno opozorili na zelo lep star del Tolmina nad reko Tolminko,” pravi predsednik zbora Canto ergo sum Jakob Šimon, ki je doma v Klancu. Klančarji opažajo, da vse več sokrajanov in turistov odhaja na sprehod prav v stari del mesta. Ob Tolminki nastaja pešpot, ki bo vodila vse do Sotočja. NB


Najbolj brano