V Hitu z razpisom iščejo predsednika uprave

Dimitrij Piciga bo le še do konca letošnjega leta opravljal funkcijo predsednika uprave novogoriškega Hita. Zato je družba danes na svoji spletni strani objavila razpis za mesto predsednika uprave družbe, na katerega se zainteresirani kandidati lahko prijavijo do 14. decembra.

Dimitrij Piciga bo le še do konca letošnjega leta opravljal 
funkcijo predsednika uprave novogoriškega Hita.  Foto: Leo Caharija
Dimitrij Piciga bo le še do konca letošnjega leta opravljal funkcijo predsednika uprave novogoriškega Hita.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Od kandidatov pričakujejo univerzitetno izobrazbo ekonomske, organizacijske ali kakšne druge smeri, znanje dveh tujih jezikov, vsaj pet let delovnih izkušenj iz vodenja večjih poslovnih sistemov, poznavanje dejavnosti in problematiko družbe, zaželjene pa so tudi izkušnje s področja igralništva in turizma.

Poleg življenjepisa nadzorniki od kandidatov pričakujejo tudi posredovanje overjene kopije diplome, potrdila o znanju tujih jezikov, od tujcev pa tudi potrdila o znanju slovenskega jezika, dokazila o delovni dobi in izkušnjah na vodilnih položajih, potrdila o nekaznovanosti ter izjave, da ni bil kot član organa vodenja ali nadzora družbe, nad katero je bil začet stečajni postopek, pravnomočno obsojen na plačilo odškodnine upnikom.

Prav tako morajo kandidati poslati svoj program dela za mandatno obdobje ter pogledom na razvoj družbe in skupine Hit. Dodati pa morajo tudi svoj predlog za dva člana uprave.

Piciga se je o predčasnem odhodu s položaja, ki ga zaseda od pomladi 2013, dogovoril z nadzorniki prejšnji teden. Poleg njega zapušča Hit tudi članica uprave Simona Mele, ki je skrbela za kadrovsko-pravno področje.

Piciga je na čelo družbe prišel sredi marca 2013, potem ko so nadzorniki zaradi hujših kršitev obveznosti in nesposobnosti vodenja razrešili dotedanjega prvega moža Hitove uprave Draga Podobnika. Polni petletni mandat za vodenje turistično-igralniške družbe v pretežno državni lasti je nato od nadzornikov dobil konec junija istega leta.

V tem času mu je uspelo obrniti Hitovo poslovanje, ki je bilo v letu 2013 še negativno. Ob rasti obiska in prihodkov so tako lani v družbi ustvarili 5,8 milijona evrov čistega dobička, potem ko je bil v letu 2014 še pri minimalnih 187.521 evrov.

STA


Najbolj brano