V Hitu letos skoraj za petino več nočitev

Nad deževnim avgustovskim vremenom se v novogoriškem Hitu ne pritožujejo, saj so zelo zadovoljni z obiskom svojih igralnic in s prodajo drugih turističnih storitev.

V dežnem poletju gostje radi zavijejo v igralnico Foto: Leo Caharija
V dežnem poletju gostje radi zavijejo v igralnico Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Predsednik uprave Dimitrij Piciga je na današnji novinarski konferenci povedal, da letos beležijo za 17 odstotkov več nočitev, podaljšal se je tudi čas bivanja gostov.

Gostje v povprečju ostajajo dan in pol, kar po besedah Picige pomeni, da to niso le igralniški gostje, pač pa prihajajo obiskovalci na Goriško tudi zaradi drugih dejavnosti in naravnih lepot, ki jih območje ponuja.

V prihodnje bi njihov čas bivanja radi še podaljšali, zato bo treba gostom ponuditi nove dejavnosti in možnosti preživljanja prostega časa. Zato se bodo v Hitu še naprej povezovali z novogoriško in sosednjo goriško občino, skupno sodelovanje bodo iskali tudi z drugimi bližnjimi občinami na slovenski in italijanski strani.

Piciga je prepričan, da je k večji prepoznavnosti Goriške kot turistične destinacije pripomogla tudi slovenska turistična borza, ki so jo v Novi Gorici priredili maja.

Zato bodo skupaj z Mestno občino Nova Gorica oddali kandidaturo za organizacijo Dnevov slovenskega turizma prihodnje leto. Tudi nekaj drugih prireditev bi radi pripravili skupaj, zato se že veselijo otvoritve prenovljenega osrednjega mestnega Bevkovega trga v prihodnjih dneh.

Hit bo z novogoriško občino sodeloval tudi pri ponudbi nove vinoteke, ki jo bodo odprli skupaj s prenovljenim Bevkovim trgom. Na ta prostor namreč gledajo kot na “recepcijo” svojih turističnih zmogljivosti. “Sodelovanje z mestno občino poteka vsakodnevno, tokratno je namenjeno predvsem praznovanju 30-letnice igralništva v Hitu. Zato smo se odločili, da bo nekaj praznovanja deležna tudi lokalna skupnost,” je povedal Piciga.

Osrednja slovesnost ob igralniškem jubileju bo ob koncu letošnjega leta, prebivalcem Nove Gorice in svojim gostom ter vsem obiskovalcem pa v soboto podarjajo koncert godalnega dueta 2Cellos.

STA


Najbolj brano