V Gorici mini okusi

V središču Gorice se je včeraj začela tridnevna prireditev Evropska tržnica. Dogajanje spominja na jesenske Okuse na meji, le da je prireditev nekolika manjša, na stojnicah pa ne ponujajo le hrane in pijače.

Ponudba na številnih stojnicah je podobna tisti na jesenskih 
Okusih na meji. Foto: Nace Novak
Ponudba na številnih stojnicah je podobna tisti na jesenskih Okusih na meji. Foto: Nace Novak

GORICA > Na približno 130 stojnicah vzdolž Korza Verdi in Korza Italia ter sosednjih ulic do Trga Battisti je obiskovalcem tudi danes in jutri od 9. ure do polnoči na voljo raznolika ponudba hrane in pijače ter obrtniških izdelkov iz različnih evropskih držav.

Prireditev že četrto leto zapored organizirata zveza trgovcev Confcommercio in federacija Fiva pod pokroviteljstvom goriške občine. Poleg kulinaričnih dobrot od nizozemskih, francoskih in švicarskih sirov, raznolikih sladic, raznovrstnih mesnin, balkanskih specialitet z žara, irskega, angleškega in belgijskega piva ..., so obiskovalcem na stojnicah na voljo tudi drugi izdelki. Nakit, keramika, tekstil, izdelki iz lesa in še marsikaj.

Včeraj dopoldne so nekatere stojnice še postavljali, druge pa so bile že oblegane. Še posebej prodajalci okrasnih rastlin in njihovih čebulic, ki so svojo pisano ponudbo potegnili globoko v Ljudski vrt ob korzu, so bili zadovoljni, saj jim je posel zelo dobro tekel.

“Za pivo je še prezgodaj, zvečer pa bo zagotovo pestro. Odprto bomo imeli, vse dokler bodo ljudje,” je povedal eden od ponudnikov hmeljevih zvarkov, ki dopoldne še ni imel prometa.

V okviru prireditve bodo jutri odprte tudi trgovine v središču mesta, za dodatno popestritev pa bodo danes in jutri poskrbeli nekateri spremljevalni dogodki.

NACE NOVAK


Najbolj brano